Βρετανία – Ουίτμπι: Ρεκόρ συγκέντρωσης… βαμπίρ

    Ημερομηνία:

    Μαύρες κάπες και μυτεροί κυνόδοντες: το παγκόσμιο ρεκόρ συνάθροισης… βαμπίρ καταρρίφθηκε στο Ουίτμπι της Βρετανίας, 125 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ.

    Το Ουίτμπι, αυτή η κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας, ενέπνευσε τον Ιρλανδό συγγραφέα να γράψει το μυθιστόρημα αυτό, που έμελλε να γίνει κλασικό.

    «Μόλις σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε βαμπίρ, με 1.369 βαμπίρ!» ανέφερε το English Heritage, ο βρετανικός οργανισμός που διαχειρίζεται το, ερειπωμένο πλέον, Αββαείο του Ουίτμπι.

    Οι επίσημοι ενδυματολογικοί κανόνες ήταν σαφείς και πολύ αυστηροί: οι συμμετέχοντες έπρεπε οπωσδήποτε να φορούν μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι ή φουστάνι, μαύρη κάπα και ψεύτικα, μυτερά δόντια. Το προηγούμενο ρεκόρ, με 1.039 βαμπίρ, το κατείχε η κωμόπολη Ντόσγουελ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

    Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ εκδόθηκε το 1897 και έκτοτε έχει εμπνεύσει πάμπολλες κινηματογραφικές ταινίες. Ο συγγραφέας είχε επισκεφθεί το Ουίτμπι το 1890 και η πόλη αυτή, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, αποτέλεσε το φόντο για το γοτθικό μυθιστόρημά του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σεξ με αναμμένο φως: Ποιες το τολμούν

    Γιατί κάποιες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν σεξ με αναμμένο φως ενώ...

    Η Νέα Υόρκη πριν από 55 χρόνια

    Ηταν μια παγωμένη νύχτα εκείνη της 25ης Μαρτίου 1971...

    8 από τους πιο μισητούς άντρες στην ανθρώπινη ιστορία

    Η ιστορία είναι γεμάτη από ανθρώπους που ήταν καταπιεστές,...

    Μύθοι σχετικά με την απώλεια βάρους που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

    Η διαδικασία απώλειας βάρους αποτελεί ένα από τα πιο...