Πάτρα: Η ρήτρα αναπροσαρμογής πέταξε εκτός διακανονισμού δεκάδες καταναλωτές

    Ημερομηνία:

    Παγιδευμένοι σε ένα βουνό ανεξόφλητων λογαριασμών βρίσκονται δεκάδες οφειλέτες της ΔΕΗ, στην Πάτρα.

    Είναι γνωστό ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν από τις πόλεις που βρίσκονται στη λίστα με τον μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών που είχαν προχωρήσει σε διακανονισμούς με τη ΔΕΗ, βάζοντας σε δόσεις τα χρέη τους.

    Τα χρέη όμως αυτά μετά την ενεργειακή κρίση και την εμφάνιση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς, αντί να μειωθούν εκτοξεύτηκαν.

    Οπότε οι καταναλωτές που είχαν μπει σε έναν ρυθμό και είχαν βάλει σε δόσεις τα χρέη τους βγήκαν εκτός προγραμματισμού, με τους εξοφλητικούς λογαριασμούς που τους ήρθαν το τελευταίο οχτάμηνο.

    Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς τους καταναλωτές που ήλπιζαν έτσι ότι μέσα από τις δόσεις θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν κάποια στιγμή το ρεύμα έχασαν τον διακανονισμό τους.

    Αν μία φορά δεν δυσκολεύονταν στο να ανταποκριθούν στις δόσεις για τα προηγούμενα χρέη τους, τότε τους ήταν αδύνατον να πληρώσουν τον τρέχοντα λογαριασμό που είχε εκτοξευτεί στα ύψη.

    Βγήκαν έτσι εκτός διακανονισμού και πλέον είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε νέα αίτηση προς την ΔΕΗ για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους και να είναι σίγουροι ότι δεν θα δουν κάποια στιγμή το συνεργείο να τους κόβει το ρεύμα.

    Οι δόσεις μάλιστα που θα πρέπει πλέον να διακανονίσουν στην νέα συμφωνία που θα κάνουν με τη ΔΕΗ θα είναι αρκετά περισσότερες στον αριθμό αφού το χρέος του με βάση τους λογαριασμούς που τους έχουν έρθει είναι πολύ υψηλότερο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το τέλειο μεζεδάκι: πατάτες βραστές με γαύρο μαρινάτο

    Υλικά Μερίδες: 4 600 γρ. πατάτες θυμάρι-ρίγανη για...

    Η ιστορία του ιμάμ μπαϊλντί και τι μας συμβουλεύουν οι σεφ

    Όπως είναι προφανές από το όνομά του, το İmam...

    Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών προετοιμάζει το 35ο Ράλι Ιονίου

    Μια εμβληματική διοργάνωση η οποία συνδυάζει την θαλασσινή περιήγηση...