Π. Τσακλόγλου: Πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων

    Ημερομηνία:

    Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, συμμετείχε στις εργασίες της 110ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΙLO), με θέμα «Οι αναπτυσσόμενες χώρες: Κρίση, δομικός μετασχηματισμός και το μέλλον της εργασίας».

    Ο κ. Τσακλόγλου, ξεκίνησε τη διαδικτυακή του παρέμβαση αναφερόμενος στις σφοδρές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και σε κοινωνικό και ανθρωπιστικό επίπεδο. O Υφυπουργός έκανε λόγο για μια τριπλή κρίση, υγειονομική, ενεργειακή και χρηματοπιστωτική που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Εξαιτίας αυτής της κρίσης, το χάσμα τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στις προοπτικές της αγοράς εργασίας μεταξύ αναπτυγμένων και λιγότερο αναπτυγμένων χωρών μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

    Για να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο Υφυπουργός, αυτές τις προκλήσεις και να οικοδομήσουμε μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, χρειάζεται ένα συνεκτικό πλαίσιο που να επιτρέπει την επιτάχυνση της προόδου και την προώθηση της αρχής «να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».

    Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση με άξονα την δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη αφενός σχεδιάζει για το μέλλον στρατηγικά και αφετέρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ανισοτήτων, που προκύπτουν από την εντεινόμενη πίεση των εξωγενών κρίσεων.

    O κ. Τσακλόγλου τόνισε κλείνοντας ότι «πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για όλους, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες που μπορούν να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    12 Αυγούστου 2026: Όταν η μέρα θα κοπεί στα δύο

    Στις 12 Αυγούστου 2026 θα πραγματοποιηθεί ολική έκλειψη Ηλίου,...

    Πάτρα: Κίνδυνος πλημμύρας στην Ρήγα Φεραίου… από τους μαγαζάτορες! Εχουν καλύψει σχεδόν όλα τα φρεάτια – φωτο

    Οι καταγγελίες για ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στον πεζόδρομο Ρήγα...

    Πάτρα: Τα Σύνορα… ζωντανεύουν και πάλι

    Η επανενεργοποίηση του ΚΕΤΧ ως κέντρου νεοσυλλέκτων, όπως είναι...

    Ηρθε η ώρα των ’80s: Η δεκαετία της υπερβολής επιστρέφει στη μόδα

    Δεν είναι απλώς μια ακόμη ανακύκλωση τάσεων. Η αναβίωση...