Ερντογάν: Αντιμέτωπος με την ήττα και σε νέα δημοσκόπηση

    Ημερομηνία:

    Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici εμφανίζει τον Τούρκο πρόεδρο να υστερεί έναντι όλων των άλλων πιθανών υποψηφίων και να ηττάται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί μεν στον β’ γύρο των εκλογών, πλην όμως εκεί ηττάται από κάθε πιθανό αντίπαλο. Ο νυν πρόεδρος συγκεντρώνει 36,4% απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς – νυν δήμαρχο Άγκυρας – ο οποίος εξελέγη με το ΡΛΚ συγκεντρώνει 50,3%. Απέναντι στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το ΡΛΚ, ο Ερντογάν συγκεντρώνει 39,4% έναντι 46,7% του Ιμάμογλου.

    Ο Ερντογάν ήρθε δεύτερος για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28 και 29 Μαΐου με συνεντεύξεις 1570 ατόμων σε 14 επαρχίες. Σύμφωνα με την έρευνα, στην ερώτηση Ποιος θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Τουρκίας, Το 51,6 τοις εκατό απάντησε η Συμμαχία του Έθνους δηλαδή της συμμαχία της αντιπολίτευσης ενώ την κυβερνητική συμμαχία επέλεξε 48,4 τοις εκατό.

    Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης αν θα πρέπει η Τουρκία να επιστρέψει σε κοινοβουλευτικό σύστημα αντί για το προεδρικό που ισχύει. Το 55,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων απάντησε Ναι, και το 44,7%απάντησε “Όχι”.

    Ο επικεφαλής της εταιρείας Γκεζιτζί, Μουράτ Γκεζιτζί αποτίμησε τα αποτελέσματα υποστηρίζονται ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αμβλύνει τα προβλήματα καταφεύγοντας στον λαϊκισμό δεν αποδίδουν και πρόσθεσε: “Η πραγματικότητα της κοινωνίας δεν επιτρέπει να καταφύγουμε σε πολιτικές ψευδαισθήσεις. Το βλέπουμε αυτό στην έρευνα: Ο κόσμος, που ορίζει την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, θα μετατρέψει την οργή του σε ψήφο αντίδρασης ενάντια στην κυβέρνηση που δεν την ακούει, την κοιτάζει υποτιμητικά και αγνοεί τα προβλήματα. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον πιο κλονισμένη από ποτέ. Είναι πολύ ξεκάθαρο”.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας – Παρέμειναν για 12 λεπτά

    Τρία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Mig-31 παραβίασαν την Παρασκευή τον εναέριο χώρο...

    Πάτρα: Λαμπρός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή της Ανθούπολης (ΦΩΤΟ)

    Με εξέχουσα λαμπρότητα και συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε και...

    Πάτρα – δείτε το βίντεο! Μπήκε μέσα σε γνωστό καφέ της πόλης και έκλεψε! Τον κατέγραψαν οι κάμερες… και τον ψάχνουν

    Ένας από τους πρώτους πελάτες της ημέρας, σε καφετέρια στο πάνω...

    Πολιτιστικά masterplans για 15 πόλεις και νησιά – Παρουσίαση από Μενδώνη, Φωτήλα

    Ένα έργο στρατηγικής ανάπτυξης και προοπτικής του Υπουργείου Πολιτισμού,...