Πάτρα: Μητέρα δώρησε το νεφρό στο γιό της – Πετυχημένη η μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Ρίου

    Ημερομηνία:

    Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη.

    Συγκεκριμένα, η μητέρα ηλικίας 74 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιό της ηλικίας 53 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

    Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, με μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική των μεταμοσχεύσεων.

    Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

    Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κάνετε ντους – Δεν είναι αυτός που νομίζετε

    Εσείς το γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνετε λάθος ντους; Ακούγεται...

    Ετοιμάζουν πάρτι με ποτά σε ανήλικους! SOS ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ… ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΝΟΥΝ

    Ενώ το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο της...

    ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

    Κατά την περίοδο 27 έως 31 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν...

    Με θρησκευτική λαμπρότητα θα εορτάσει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πατρών – Το πρόγραμμα

    Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου τιμάται από την εκκλησία μας...