Δεκάδες μέλη του πληρώματος ενός μηχανικού σκάφους με 30 επιβαίνοντες αγνοούνται αφού έσπασε στα δύο στα νερά ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, καθώς πέρασε η τροπική καταιγίδα Chaba, δήλωσαν οι αρχές.

Τρία μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για τα υπόλοιπα. περίπου 300 χιλιόμετρα (200 μίλια) νοτιοδυτικά της πόλης, δήλωσε η Κυβερνητική Υπηρεσία Πτήσεων του Χονγκ Κονγκ.
Μερικοί από το πλήρωμα είχαν εγκαταλείψει το σκάφος και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες παρεμπόδιζαν τις προσπάθειες διάσωσης.

Η Chaba παρέκαμψε τον παγκόσμιο οικονομικό κόμβο, φέρνοντας ισχυρή βροχή και άνεμο, περιορίζοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες και αναγκάζοντας πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν.
Το πλοίο, όπως φαίνεται στο βίντεο, έχει κοπεί στα δύο και βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές το πλήρωμα ήρθε αντιμέτωπο με έντονα προβλήματα λόγω της σοβαρής τροπικής καταιγίδας Chaba που πλήττει την περιοχή με ανέμους άνω των 110 χλμ/ώρα.