Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά παραμένει ο κίνδυνος – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

    Ημερομηνία:

    Χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται μετά από ένα και πλέον 24ωρο η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι στην περιοχή Πόρτες στην  Ηλεία.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ωστόσο ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης, παρατείνει την παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή. Εξάλλου, η μορφολογία του εδάφους και το υψηλό θερμικό μπορεί ανα πάσα στιγμή να πυροδοτήσει νέες εστίες.

    «Η εικόνα που παρουσιάζει απόψε η φωτιά στην Ηλεία είναι καλύτερη», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταφέροντας την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.

     

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 52 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα ενώ σε εξέλιξη είναι προσπάθειες κατάσβεσης σε πολλαπλά μέτωπα. Τα πράγματα δυσκόλεψαν μόλις έπεσε το σκοτάδι καθώς σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θρήνος στη Νέα Μάκρη: Νεκρός από εγκεφαλική εμβολή 12χρονος αθλητής

    Στο πένθος έχει βυθιστεί Νέα Μάκρη μετά τον ξαφνικό...

    12 Αυγούστου 2026: Όταν η μέρα θα κοπεί στα δύο

    Στις 12 Αυγούστου 2026 θα πραγματοποιηθεί ολική έκλειψη Ηλίου,...

    Πάτρα: Κίνδυνος πλημμύρας στην Ρήγα Φεραίου… από τους μαγαζάτορες! Εχουν καλύψει σχεδόν όλα τα φρεάτια – φωτο

    Οι καταγγελίες για ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στον πεζόδρομο Ρήγα...

    Πάτρα: Τα Σύνορα… ζωντανεύουν και πάλι

    Η επανενεργοποίηση του ΚΕΤΧ ως κέντρου νεοσυλλέκτων, όπως είναι...