ΠΑΤΡΑ: Κανονικά η ανακύκλωση – Συνεχίζεται προς το παρόν τόσο η αποκομιδή των μπλε κάδων

    Ημερομηνία:

    Σιωπηρή παράταση στη σύμβαση του Δήμου Πατρέων με την Εταιρεία Ανακύκλωσης που έληγε τέλος Ιουνίου φαίνεται πως έχει δοθεί έστω και άτυπα, καθώς διεξάγεται κανονικά η αποκομιδή των μπλε κάδων.

    Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, ερωτηθείς σχετικά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ανακύκλωση στην Πάτρα δεν έχει διακοπεί, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

    Την ίδια ώρα, ο κ. Ασπράγκαθος ερωτήθηκε και για την εξέλιξη της δράσης των 43 γωνιών ανακύκλωσης που έχουν χωροθετηθεί και θα δημιουργηθούν σε διάφορες περιοχές της Πάτρας. Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή την τροποποίηση του προϋπολογισμού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διακήρυξης του διαγωνισμού όσο για την προμήθεια των ειδικών κάδων, όσο και της εγκατάστασής τους.

    Φλίγκος

    Ο δήμος έχει προχωρήσει το σχεδιασμό του δικτύου των 43 γωνιών ανακύκλωση με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

    Οι γωνίες ανακύκλωσης θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα ρεύματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση. Δηλαδή το χαρτί, το πλαστικό, το γυαλί, το μέταλλο και το αλουμίνιο. Οπότε δεν θα δούμε στις γωνίες αυτές καφέ κάδους για τη συγκομιδή βιοαποβλήτων, ούτε πράσινους κάδους για τα λεγόμενα σύμμεικτα απορρίμματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών απειλή για την επιβίωση του είδους στην Ελλάδα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών στην Ελλάδα και τις καταστρεπτικές για το είδος...

    Επίδομα 250 ευρώ: Χορηγείται με πολλούς «κόφτες» – Ποιοι μένουν εκτός

    Με «κόφτες» θα καταβληθεί τον Νοέμβριο το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους....

    Νέες μηνύσεις από τον Γιώργο Μαζωνάκη αύριο Παρασκευή – Ποιους αφορούν

    Νέες μηνύσεις καταθέτει αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος...