ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ: F16 πέρασαν ξυστά από αιωροπτεριστές

    Ημερομηνία:

    Κυριολεκτικά στο… παραπέντε δεν σημειώθηκε αεροπορική τραγωδία στην πεδιάδα του Φενεού, όταν μαχητικά αεροσκάφη, διασταυρώθηκαν με δύο ανεμοπτεριστές που έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Ιουνίου, έγινε όμως τώρα γνωστό έπειτα από την σχετική ενημέρωση του ΓΕΑ προς τα αεραθλητικά σωματεία. Όλα συνέβησαν όταν μαχητικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή του Φενεού, στα όρια της Αχαΐας με την Κορινθία, όπως προέβλεπε το σχέδιο πτήσης που είχαν.

    Ο σχηματισμός των αεροσκαφών πέρασε στο σημείο στις 12.57 και οι πιλότοι διαπίστωσαν ξαφνικά ότι εκεί υπήρχαν δύο αλεξίπτωτα πλαγιάς. Μάλιστα ένα μαχητικό του σχηματισμού, διασταυρώθηκε πλευρικά με το πρώτο αλεξίπτωτο σε απόσταση 1 ναυτικό μίλι και με το δεύτερο στο μισό ναυτικό μίλι! Ο πιλότος προσπάθησε με επιτυχία να αποφύγει έστω την τελευταία στιγμή τους δύο αεραθλητές, ενώ αμέσως επικοινώνησε με τον αρμόδιο σταθμό ελέγχου για να λάβει αρνητική απάντηση στο αν είχε δηλωθεί ότι στην περιοχή θα υπήρχε αεραθλητική δραστηριότητα, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

    Η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνη καθώς ακόμα και αν δεν υπάρχει σύγκρουση, μόνο από τα καυσαέρια των μαχητικών, τα αλεξίπτωτα πλαγιάς θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Για το λόγο αυτό, το ΓΕΑ ζήτησε από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία να ενημερώσει για το περιστατικό τα μέλη της, αλλά και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανονισμοί για την ασφάλεια των πτήσεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζεται η Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

    Με την παρουσία Ολυμπιονικών και πλήθος κόσμου διοργανώθηκαν από...

    Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Νότιο Λιμένα Πατρών – ΦΩΤΟ

    Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε...

    Η νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας «Ανδρομέδα» στο θεατράκι της «Μαρίνας» το ερχόμενο Σάββατο

    Η «Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα» που αποτελείται από τις ηθοποιούς...

    Ποιο είναι το μυστικό για να διαρκέσει η σχέση σας; Οι ερευνητές έχουν την απάντηση

    Το καλοκαίρι έρχεται και η εποχή των γάμων ξεκινάει. Γάμοι:...