Δυτική Ελλάδα: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 – Παραμένουμε όλοι πολύ προσεκτικοί! Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο!

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
    • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
    • Περιφέρεια Πελοποννήσου
    • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
    • Περιφέρεια Κρήτης
    • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
    • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Φλίγκος

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

    Δυτική Ελλάδα: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 - Παραμένουμε όλοι πολύ προσεκτικοί! Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ: Να προσέχετε τις φιλίες σας

    Ο Άρης Μουγκοπέτρος μίλησε αποκλειστικά στο ant1news.gr και τον Βασίλη Γιαννούλη,...

    ΠΑΤΡΑ: Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Ζακ! Το έχει αφιερώσει στην αείμνηστη μητέρα του, Ειρήνη, και στην αγαπημένη του Άντρη    

      Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ζακυνθινού, γνωστού...

    ΠΑΤΡΑ: Εξαφανίσθηκε κορίτσι 15 ετών – Αγωνία για την Μαρκέλλα – ΦΩΤΟ

    Στις 2 Μαΐου 2025, και ώρα 10:30, εξαφανίστηκε από...

    Πανηγύρισε η Αγία Τριάδα στον Ψαθόπυργο – ΦΩΤΟ

    Με ἱεροπρέπεια, ἐκκλησιαστικὴ λαμπρότητα καὶ βαθυτάτην πνευματικὴν κατάνυξιν, ἐτελέσθη...