Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Ημερομηνία:

    Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από μερικές ημέρες η ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών – Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (ΣΟΔΝ-ΕΜΠ), που αποτελείται από τέσσερις Ελληνικές Διωκτικές Αρχές, δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), της Τελωνειακής Υπηρεσίας (ΤΥ), του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), και έχει έδρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα το 2021.

    Η συγκεκριμένη έκθεση, που αριθμεί 132 σελίδες, περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την διακίνηση όλων των ναρκωτικών στην Ελλάδα για το περασμένο έτος, ενώ αναφέρονται αναλυτικά και οι μεγαλύτερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από τις Διωκτικές Αρχές της Ελλάδας. Ακόμα, παρουσιάζονται οι Περιφέρειες και οι Περιφερειακές Ενότητες ανά την Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες κατασχέσεις, οι χώρες προέλευσης των ναρκωτικών καθώς το προφίλ των συλληφθέντων και κατηγορουμένων για τις υποθέσεις αυτές.

    Στην Δυτική Ελλάδα το περασμένο έτος κατασχέθηκαν συνολικά 25 κιλά κοκαΐνης, 164 κιλά κάνναβης, 9 κιλά ηρωίνης και 7.116 δενδρύλλια κάνναβης. Αντίστοιχα στην Πελοπόννησο κατασχέθηκαν 47 κιλά κοκαΐνης, 116 κιλά κάνναβης, 28 κιλά ηρωίνης και 3.302 δενδρύλλια κάνναβης.

    Οι κατασχεθέντες ποσότητες

    Κάνναβη

    Η συνολική ποσότητα κάνναβης, κατεργασμένης και ακατέργαστης, που κατασχέθηκε κατά το έτος 2021 στην Ελλάδα από τις Διωκτικές Αρχές ήταν 10.362,86 κιλά, εμφανίζοντας αύξηση σε ποσοστό 4,59% σε σχέση με το έτος 2020. Μειωμένος σε ποσοστό 7,56% εμφανίστηκε ο αριθμός των σχετικών υποθέσεων σε σχέση με το έτος 2020.

    Οι μεγαλύτερες (σε συνολικές ποσότητες) κατασχέσεις κάνναβης πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Αττικής και ακολούθησαν αυτές της Θεσπρωτίας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, των Ιωαννίνων και της Καστοριάς.

    Ο συνολικός αριθμός καλλιεργηθέντων δενδρυλλίων κάνναβης που κατασχέθηκε στην Ελλάδα από τις Διωκτικές Αρχές κατά το έτος 2021 ήταν 87.946 τεμάχια, εμφανίζοντας αύξηση σε ποσοστό 71,94% σε σχέση με το έτος 2020. Αύξηση, επίσης, σε ποσοστό 32,5% διαπιστώθηκε στις κατασχέσεις αυτοφυών δενδρυλλίων.

    Γενικότερα, οι μεγαλύτερες κατασχέσεις καλλιεργηθέντων δενδρυλλίων κάνναβης πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες του Ηρακλείου Κρήτης και ακολούθησαν κατά σειρά αυτές της Αττικής, της Ηλείας, του Ρεθύμνου, των Χανίων και της Φωκίδας.

    Τα «δέντρα» στην Ανδρίτσαινα

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Η Δυτική Ελλάδα εμφανίζεται δεύτερη στον σχετικό πίνακα, καθώς κατασχέθηκαν 7.116 δενδρύλλια, εκ των οποίων τα 4.325 είχαν εντοπιστεί σε δύσβατη δασική περιοχή στην Ανδρίτσαινα Ηλείας.

    Στις 28 Ιουνίου του 2021 σε δύσβατη δασική περιοχή στην Ανδρίτσαινα Ηλείας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α. Πύργου  σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΑΤ Ανδρίτσαινας, κατάσχεσαν 4.325 δενδρύλλια κάνναβης. Η φυτεία των δενδρυλλίων κάνναβης εκτείνονταν σε 8 ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιέργειας, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Εκεί υπήρχαν διάσπαρτα καλλιεργητικά εργαλεία, λιπάσματα και λοιπά αντικείμενα που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, ενώ το πότισμα γινόταν με πλαστικά λάστιχα στα οποία διοχετευόταν νερό από παρακείμενη πηγή.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Εντοπίσθηκαν 2 παρατηρητήρια σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου οι δράστες διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή. Στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, οι δράστες είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, ενδεικτικά της παραμονής τους στον χώρο.

    Κοκαΐνη

    Η συνολική ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε κατά το έτος 2021 στην Ελλάδα από τις Διωκτικές Αρχές ήταν 1.085,848 κιλά, σημειώνοντας μείωση σε ποσοστό 39,25%, σε σχέση με το έτος 2020.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Ωστόσο, οι ποσότητες κοκαΐνης που κατασχέθηκαν παρέμειναν για τρίτη συνεχή χρονιά σε υψηλά για την Ελλάδα επίπεδα.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης
    edf

    Οι μεγαλύτερες (σε συνολικές ποσότητες) κατασχέσεις κοκαΐνης, πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

    Ηρωίνη

    Η συνολική ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε κατά το έτος 2021 στην Ελλάδα από τις Διωκτικές Αρχές ήταν 364,402 κιλά, εμφανίζοντας αύξηση 21,53% σε σχέση με το έτος 2020.Μειωμένος κατά 5,97% εμφανίστηκε ο αριθμός των σχετικών υποθέσεων κατασχέσεων ηρωίνης σε σχέση με το έτος 2020.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Οι μεγαλύτερες κατασχέσεις ηρωίνης πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Αττικής, και ακολούθησαν κατά σειρά αυτές του Έβρου, της Ροδόπης, της Κορινθίας και της Αχαΐας.

    Πρωταγωνιστές οι Έλληνες

    Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΟΔΝ, οι Έλληνες είναι οι περισσότεροι κατηγορηθέντες στις υποθέσεις των ναρκωτικών το 2021, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση περιλαμβάνονται κυρίως δράστες που κατηγορήθηκαν για χρήση – κατοχή και πολύ μικρότερος αριθμός διακινητών.

    Ο αριθμός των κατηγορηθέντων ατόμων κατά το έτος 2021 ήταν 16.141 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 3,11 % σε σχέση με το έτος 2020. Οι κατηγορηθέντες σε ποσοστό 69,06% ήταν Έλληνες υπήκοοι και σε ποσοστό 27,11% ήταν αλλοδαποί, και πιο συγκεκριμένα υπήκοοι Αλβανίας 7,61%, Πακιστάν 4,09%, Αφγανιστάν 3,06% κλπ.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Οι κατηγορηθέντες ως μέλη Οργανωμένων Εγκληματικών Ομάδων (ΟΕΟ) σε ποσοστό 61,69% ήταν Έλληνες και ακολούθησαν οι υπήκοοι Αλβανίας 22,54%, Βουλγαρίας 2,71%, Πακιστάν 2,03%, Αφγανιστάν 1,69% κλπ.  Η συνολική εκτιμώμενη «εμπορική» αξία των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ξεπέρασε το ποσό των 345 εκατομμυρίων ευρώ.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Όσον αφορά την κοκαΐνη, συνολικά κατηγορήθηκαν 783 Έλληνες, 207 Αλβανοί, 118 υπήκοοι άγνωστης χώρας, 18 Φιλιππινέζοι,9 Νιγηριανοί, 9 Πακιστανοί και 80 από λοιπές χώρες. Ο αριθμός των κατηγορηθέντων ατόμων, σε σχέση με το έτος 2020, παρουσίασε μικρή μείωση σε ποσοστό 4,3%.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Ο συνολικός αριθμός των κατηγορηθέντων ατόμων για υποθέσεις κάνναβης μειώθηκε, σε ποσοστό 8,52% σε σχέση με το έτος 2020. Συνολικά κατηγορήθηκαν 6.445 Έλληνες, 738 Αλβανοί, 392 Πακιστανοί, 193 από άγνωστη χώρα, 165 Αφγανοί, 106 Σύριοι, 92 Αλγερινοί και 864 από λοιπές χώρες.

    Αυξημένος, κατά 3,77% ήταν ο αριθμός των κατηγορηθέντων ατόμων για υποθέσεις ηρωίνης  σε σχέση με το έτος 2020. Συνολικά κατηγορήθηκαν 1.899 Έλληνες, 234 Πακιστανοί, 235 Αφγανοί, 150 υπήκοοι αγνώστων χωρών, 140 Ιρανοί, 137 Αλβανοί και 370 από λοιπές χώρες.

    Η διαδρομή της κοκαΐνης

    Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που είναι «πύλες εισόδου» της κοκαΐνης στην ΕΕ, προερχόμενης από τη Λατινική Αμερική. Οι ποσότητες που διακινούνται μέσω της Ελλάδας, είτε διέρχονται transit με τελικό προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είτε προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση.

    Κατά το έτος 2021 οι τρόποι και τα μέσα που παρατηρήθηκαν στην εισαγωγή, εξαγωγή και διέλευση κοκαΐνης προς, από και μέσω της Ελλάδας ήταν ως ακολούθως:

    -Με εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από το Εκουαδόρ και τη Γουατεμάλα, έμφορτα κυρίως με μπανάνες ή τσουβάλια καφέ, είτε σε σάκους εντός του φορτίου (μέθοδος rip off), είτε επιμελώς κρυμμένα εντός του φορτίου, είτε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες.

    -Με  ΔΧΦ οχήματα (τράκτορας / επικαθήμενο), μέσω των λιμένων της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, σε οχήματα προερχόμενα από την Ολλανδία και την Ιταλία.

    -Με Φ/Γ πλοίο: σε σάκους στα ύφαλα πλοίου, εντός του χώρου οχετών αναρροφήσεως.

    -Αεροπορικώς: μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενδοσωματικά και στις αποσκευές επιβατών.

    -Με ταχυδρομικά δέματα: μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών σε δέματα με προορισμό την Ελλάδα, προερχόμενα από Αργεντινή, Περού, ΗΠΑ, Γουινέα, Γαλλική Γουιάνα και Γρενάδα Καραϊβικής.

    Οι ποσότητες κοκαΐνης με προορισμό την Ελλάδα διακινήθηκαν ή προωθήθηκαν από τα εγκληματικά δίκτυα στο εσωτερικό της χώρας με τα συνήθη μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και με ΙΧΕ οχήματα (σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες), ταξί και μοτοσυκλέτες.

    Κάνναβη από Αλβανία, Ηγουμενίτσα και Πάτρα

    Το ποσοστό της κατασχεμένης ακατέργαστης κάνναβης με προέλευση την Αλβανία ήταν 40,84%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό άγνωστης προέλευσης ήταν 28,39%. Σε σημαντικό αριθμό υποθέσεων από αυτές που δεν προέκυψε σαφώς η προέλευση της κάνναβης, αυτή πιθανολογείται ότι ήταν κυρίως η Αλβανία, καθώς οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Η ακατέργαστη κάνναβη (φυτική/μαριχουάνα) που κατασχέθηκε στη χώρα κατά το έτος 2021, εισήχθη κυρίως:-από τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία,

    -από τα χερσαία σύνορα με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας,

    -από την Ισπανία μέσω των λιμένων Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ή αποτέλεσε προϊόν των εγχώριων καλλιεργειών. Ο τελικός προορισμός της κάνναβης ήταν η Ελλάδα για εγχώρια κατανάλωση και η Τουρκία.

    Κατά το έτος 2021 οι τρόποι και τα μέσα που παρατηρήθηκαν στην εισαγωγή, εξαγωγή και διέλευση κάνναβης προς, από και μέσω της Ελλάδας ήταν ως ακολούθως:

    -Μέσω αφύλακτων διαβάσεων στα βόρεια σύνορα της χώρας: μέλη εγκληματικών ομάδων μετέφεραν πεζή ή με ζώα ταξιδιωτικούς σάκους με συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης.

    -Μέσα από δασώδεις, δύσβατες και ερημικές περιοχές των συνόρων, κυρίως με την Αλβανία  και δευτερευόντως με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με αρχικό σκοπό την απόκρυψη· στη συνέχεια, συνεργάτες τους αναλάμβαναν την περαιτέρω προώθηση της κάνναβης προς το εσωτερικό της Ελλάδας.

    -Με ΙΧΕ, ΙΧΦ και ΔΧΦ (τύπου κλούβας) οχήματα στον χώρο αποσκευών ή σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες οχημάτων προερχόμενων κυρίως από περιοχές κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και, σπανιότερα, στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μέσω του οδικού δικτύου της Βορειοδυτικής & Δυτικής Ελλάδας. Σε κάποιες περιπτώσεις τα οχήματα ήταν ενοικιασμένα ή κλεμμένα και συνοδεύονταν από οχήματα που λειτουργούσαν ως προπομποί.

    -Με ΔΧΦ οχήματα (τράκτορας / επικαθήμενο) στον χώρο του φορτίου, στην καμπίνα του οδηγού και σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, σε οχήματα με προορισμό την Ελλάδα και προέλευση την Αλβανία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Ισπανία (υδροπονικής καλλιέργειας) μέσω των λιμένων Πάτρας και Ηγουμενίτσας. Επίσης, σε μία υπόθεση ο προορισμός ήταν η Τουρκία και το σημείο απόκρυψης ήταν εντός πυροσβεστήρων.

    -Με μοτοσυκλέτες: με προορισμό την Ελλάδα και προέλευση την Αλβανία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

    -Μέσω του ποταμού Έβρου εισήχθησαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, από μη θεσμοθετημένο σημείο διέλευσης, ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, από ομάδες παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών. Επίσης, διαπιστώθηκε απόπειρα εξαγωγής προς την Τουρκία ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης με ΙΧΕ όχημα.

    -Μέσω θεσμοθετημένου σημείου διέλευσης προς Τουρκία σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη ΙΧΕ οχήματος.

    -Με ταχυδρομικά δέματα: μέσω ταχυδρομείου και εταιρειών ταχυμεταφορών σε δέματα με προορισμό την Ελλάδα (από Ην. Βασίλειο, Ισπανία, ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδά και Ελβετία) ή προέλευση την Ελλάδα (προς Κύπρο).

    -Με εμπορευματοκιβώτιο: μεγάλη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο φορτίο εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο εισήλθε στη χώρα από θαλάσσης στον λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από τον Λίβανο, με τελικό προορισμό τη Σλοβακία, μέσω σιδηροδρομικού δικτύου.

    -Με άγνωστο θαλάσσιο μέσο σε δύσβατες παραθαλάσσιες περιοχές κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης σάκοι με συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, με μέσα τα οποία δεν εντοπίστηκαν.

    Οι ποσότητες κάνναβης με προορισμό την Ελλάδα διακινήθηκαν ή προωθήθηκαν από τα εγκληματικά δίκτυα στο εσωτερικό της χώρας με τα συνήθη μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, επιβατηγά πλοία κλπ.) μέσω ταχυδρομείου και εταιρειών ταχυμεταφορών, καθώς και με ΙΧΕ οχήματα, ταξί, μοτοσυκλέτες κ.ά.

    Μέσω Ασίας και Αφρικής η ηρωίνη

    Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε έναν από τους κυριότερους δρόμους διακίνησης οπιούχων ναρκωτικών, τον λεγόμενο «Νότιο Βαλκανικό Άξονα», και έτσι αποτελεί κατεξοχήν χώρα διέλευσης (transit) της ηρωίνης που παράγεται στην Ασία και προορίζεται για την Ευρώπη. Επίσης, η χώρα αποτελεί και τόπο προορισμού ηρωίνης για εγχώρια κατανάλωση.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Οι τρόποι και τα μέσα που παρατηρήθηκαν στην εισαγωγή και στη διέλευση της ηρωίνης προς και μέσω της χώρας κατά το έτος 2021, ήταν ως ακολούθως:

    -Με ΙΧΕ, ΙΧΦ και Φ/Γ οχήματα με προέλευση την Τουρκία.

    -Με λέμβους: από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου από ομάδες παράνομων μεταναστών και μέλη εγκληματικών ομάδων.

    -Αεροπορικώς μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στις αποσκευές επιβάτη, με προέλευση τη Νότια Αφρική.

    -Με ταχυδρομικά δέματα μέσω ταχυδρομείου και εταιρειών ταχυμεταφορών σε δέματα με προορισμό την Ελλάδα, προερχόμενα από Νότια Αφρική, Νιγηρία, Πακιστάν και Τανζανία.

    Σημειώνεται ότι οι κατασχέσεις ποσοτήτων ηρωίνης κατά το έτος 2021, πραγματοποιήθηκαν κατά βάση στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ.) και στα εθνικά οδικά δίκτυα, χωρίς να καταστεί εφικτό να προσδιορισθεί για μεγάλο αριθμό υποθέσεων η προέλευσή τους.

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Οι ποσότητες ηρωίνης με προορισμό την Ελλάδα διακινήθηκαν ή προωθήθηκαν από τα εγκληματικά δίκτυα στο εσωτερικό της χώρας με ΙΧΕ (σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες) και ΙΧΦ οχήματα, καθώς και με τα συνήθη μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, τρένα, επιβατηγά πλοία κλπ).

    Γρηγόρης Κατσώλης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

    «Διαρκής η μάχη για την εξάλειψη των ναρκωτικών»

    Δευτεραθλήτρια η Ηλεία στην καλλιέργεια κάνναβης

    Δυστυχώς, η μάστιγα των ναρκωτικών στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι επίκαιρη λαμβάνοντας ανά περιόδους ανησυχητικές διαστάσεις, όμως επίκαιρη και διαρκής είναι και η μάχη για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου από όλα τα Σώματα Ασφαλείας πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας και ειδικότερα τα νέα παιδιά.

    Οι επιτυχίες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α. Πύργου και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας διαδέχονται  η μία την άλλη και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι ασκούν τα καθήκοντα τους με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό, επιμονή και υπομονή, καταφέρνοντας αλλεπάλληλα, ισχυρά χτυπήματα στο κύκλωμα του θανάτου.

    Ευχή όλων μας είναι να κλείσει ο κύκλος διακίνησης ναρκωτικών στην Ηλεία και να τεθεί οριστικά τέλος σε ένα φαινόμενο με δραματικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και δη στα νέα παιδιά αυτής.

    Για τον σκοπό αυτό διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, πως θα εργαστούμε, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό, πιστοί στον όρκο και στο καθήκον μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Χωρίς ενημέρωση σήμερα Τρίτη – Απεργία δημοσιογράφων

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου...

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: Οι γυναίκες που “έφυγαν” στην Πάτρα από τα χέρια του συντρόφου τους! Οι τραγωδίες και τα “κόλπα”

    ΤΑ «ΚΟΛΠΑ» ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ… ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΦΟΝΙΑΔΕΣ Το μέτρημα δεν...

    Πλησιάζει η κακοκαιρία τύπου «Π» στην Δυτ.Ελλάδα-Αναλυτική πρόγνωση

    Καιρός τύπου «Π» αναμένεται δύο φορές αυτή την εβδομάδα,...
    Best Shop