Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκε το δολοφονικό πανάκι της Ίριδας το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου ενώ το μόλις έξι μηνών βρέφος κοιμόταν στην κούνια του είναι η έκθεση ανάλυσης DNA που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Στην τρισέλιδη έκθεση την οποία υπογράφει η υπεύθυνη του εργαστηρίου ανάλυσης DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Ιουλία Σκίτσα, αποσαφηνίζεται ότι οι επτά κηλίδες καστανέρυθρης απόχρωσης οι οποίες βρέθηκαν διάσπαρτες επάνω στο ενθύμιο της Ίριδας είναι το αίμα του μικρού βρέφους. Παράλληλα αποκαλύπτει ότι σε άλλο σημείο πάνω στο πανάκι (διαστάσεων 23Χ20 εκατοστά) βρέθηκαν και σάλια. Η αρμόδια βιοχημικός, στην έκθεσή της, κάνει λόγο για αίμα και όχι για οροαιματηρό υγρό, κάτι που καταγράφηκε στο πόρισμα των ιατροδικαστών-πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας Καρακούκη – Καλόγρηα οι οποίοι αποκάλυψαν την ασφυξία στο βρέφος, καθώς και ότι το πανάκι εισήλθε βίαια στο στοματάκι του και ποτίστηκε με το αίμα από την πληγή η οποία προκλήθηκε στο εσωτερικό του στόματος!
Ανάλυση
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της «Μ», η συγκεκριμένη έκθεση παραδόθηκε στο Ανθρωποκτονιών (το οποίο είχε παραγγείλει τη διενέργεια ανάλυσης DNA από τις 19-5-2022) στις 2 Ιουνίου 2022. Το εργαστήριο παρέλαβε το πανάκι της Ίριδας στις 23 Μαΐου 2022 και δύο ημέρες αργότερα έναν κύβο παραφίνης με ιστό του βρέφους, αλλά και δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας, η οποία κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022 από υπερβολική δόση κεταμίνης. Τα συγκεκριμένα στοιχεία εξετάστηκαν από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 31 Μαΐου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου αποκαλύφθηκε ότι «οι κηλίδες καστανέρυθρης απόχρωσης που φέρει το πανάκι είναι κηλίδες αίματος, σύμφωνα με τη μέθοδο ανίχνευσης αίματος Kastle-Meyer». Επίσης, η κ. Σκίτσα κατόρθωσε να ανιχνεύσει και το ένζυμο α-αμυλάση σε συγκεκριμένη περιοχή επάνω στο πανάκι που «είναι ενδεικτική της παρουσίας σιέλου στο σημείο αυτό».
Στη συνέχεια προσπάθησε και επέτυχε να διαπιστώσει κατά πόσο το συγκεκριμένο αίμα ανήκε στην άγρια δολοφονημένη (με ασφυξία) Ίριδα. Τα συμπεράσματα της έκθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνεία. Αναφέρεται επί λέξει: «…Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA οι κηλίδες αίματος 4 και 5 ανήκουν σε θήλυ άτομο. Ελέγχθηκαν στατιστικά οι εξής υποθέσεις:
- – Υπόθεση Α: Η Δασκαλάκη Γεωργία είναι αμφιθαλής (σ.σ. κατάγεται από τον ίδιο πατέρα και την ίδια μητέρα), αδελφή του ατόμου στο οποίο ανήκουν οι κηλίδες αίματος,
- – Υπόθεση Β: Η Δασκαλάκη Γεωργία και το άτομο στο οποίο ανήκουν οι κηλίδες αίματος δεν είναι συγγενείς.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης υπολογίζεται ότι η Υπόθεση Α ως 211.043 φορές πιο πιθανή από την Υπόθεση Β… Τα παραπάνω αποτελέσματα παρέχουν ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ένδειξη υπέρ της σχέσης αμφιθαλών αδελφών μεταξύ της Δασκαλάκη Γεωργίας και του θήλεος ατόμου (σ.σ. Ίριδας) στο οποίο ανήκει το αίμα που φέρει το πανάκι που εξετάσθηκε».
Ουσιαστικά λοιπόν με τη συγκεκριμένη εξέταση λύθηκε και το μυστήριο κατά πόσο η Ίριδα και η Τζωρτζίνα ήταν αδελφές από την ίδια μάνα και τον ίδιο πατέρα, δηλαδή την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη.
Εφιαλτικός θάνατος
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πανάκι το οποίο παραδόθηκε εκ των υστέρων στις Αρχές και λίγους μήνες μετά η Ρούλα Πισπιρίγκου το ζητούσε πίσω από την ιατροδικαστή Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα, επικαλούμενη ένα «κακό όνειρο που είδε», είναι το πειστήριο το οποίο αποκάλυψε πολλά για τη βίαιη ασφυξία που υπέστη η Ίριδα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, μεταμεσονύχτιες ώρες της 21ης Μαρτίου 2021 η Πισπιρίγκου μετέτρεψε το «νάνι» του μωρού της με τα αρκουδάκια σε δολοφονικό όπλο! Το έβαλε με μανία μέσα στο στόμα της Ίριδας προκαλώντας της ασφυξία. Στη συνέχεια επέστρεψε στο κρεβάτι όπου κοιμόταν με την αδελφή της Δήμητρα και συνέχισε απτόητη το σχέδιό της. Σηκώθηκε στις 10.30 το πρωί εξαιτίας τηλεφωνήματος που δέχτηκε από την πεθερά της, χουζούρεψε για αρκετή ώρα σερφάροντας στο Διαδίκτυο και ενώ γνώριζε ότι το παιδί της ήταν ήδη νεκρό και στη συνέχεια προέτρεψε την αδερφή της να ξυπνήσει την μπέμπα με την πρόφαση ότι εκείνη ήθελε να της φτιάξει την κρέμα. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ», στην κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου ουσιαστικά «δίνει» την κατηγορούμενη, καθώς αναφέρεται σε έντονα σκούρα σημάδια (σ.σ. αίμα) στο εσωτερικό των χειλέων της Ίριδας αλλά και σε κόκκινα σημάδια κάτω από τη μύτη, τα οποία δεν υπήρχαν, όπως είπε, το προηγούμενο βράδυ. «…Τα σημάδια αυτά εγώ τα είδα τη στιγμή που έκανα ΚΑΡΠΑ με μαλάξεις στην Ίριδα και δεν υπήρχαν πριν από αυτό. Σίγουρα πάντως όταν τα είδα εγώ δεν είχε προσπαθήσει κανένας άλλος να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα, η Ρούλα ας πούμε ή το ΕΚΑΒ…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι, όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, το συγκεκριμένο πανάκι παραδόθηκε στο Ανθρωποκτονιών κατόπιν απόρρητης επιστολής που έστειλε (στις 9 Μαΐου 2022) η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα η οποία είχε νεκροτομήσει την Ίριδα. Σε αυτήν ανέφερε ότι από την ειδική εξέταση που είχε διενεργήσει ανιχνεύθηκε αιμοσφαιρίνη με ασθενή ένδειξη και οι κηλίδες αφορούν σε οροαιματηρό έκκριμα, δηλαδή υγρό με πρόσμειξη αίματος. Παράλληλα ζητούσε να διενεργηθεί εξέταση DNA στο πανάκι, το οποίο τελικά παραλήφθηκε από το Ανθρωποκτονιών 10 ημέρες αργότερα. Στην κατάθεσή της η κ. Τσιόλα διαφοροποιείται από τους κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, καθώς αναφέρει ότι οι κηλίδες στο πανάκι δεν προήλθαν από την πληγή στο στόμα της Ίριδας αλλά εξαιτίας του πνευμονικού οιδήματος που προκλήθηκε στο βρέφος και ότι μετά το «άγνωστο χέρι» φρόντισε να σκουπίσει το στόμα του παιδιού με το συγκεκριμένο πειστήριο.