Φωτιά στην Αχαΐα: Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για χαρτογράφηση σε πυρόπληκτες περιοχές

    Ημερομηνία:

    Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Λυγιές της Π.Ε. Αχαΐας, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

    Φλίγκος

    Φωτιά στην Αχαΐα: Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για χαρτογράφηση σε πυρόπληκτες περιοχές-1

    Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMSR594) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

    GLEARNET

    Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Aχαϊα: Θα τον “ξυρίσει” ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος! Βίντεο πορνό και αλισβερίσια για τις εικόνες

    Όταν πριν από λίγες ημέρες, τελειώνοντας την Αρχιερατική Χοροστασία...

    Έρχονται νέα μέτρα για τα ακίνητα: Φοροαπαλλαγή σε ευέλικτες μισθώσεις και πιστοποιητικό φερεγγυότητας για ενοικιαστές

    Δύο κρίσιμες παρεμβάσεις που αλλάζουν το τοπίο των μισθώσεων βρίσκονται...

    Δυτική Ελλάδα – Τραγωδία με 23χρονο! Επεσε από γκρεμό στη θάλασσα – φωτό

    Τραγικό τέλος είχε η νυχτερινή διαδρομή ενός 23χρονου στην Κεφαλονιά, όταν το...