Κούγιας: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του – Ανάρτησε προσωπικές φωτογραφίες των μηνυτών του Λιγνάδη

    Ημερομηνία:

    Σε βάρος του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, άσκησε σήμερα συμπληρωματική προκαταρκτική έρευνα ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, διότι ο κ.Κούγιας  ανάρτησε χθες Τρίτη 19 Ιουλίου, προσωπικές φωτογραφίες των μηνυτών του πελάτη του.

    Κάνει λόγο για «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία και τους αγνούς Έλληνες πολίτες – οικογενειάρχες». «Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από δημόσια instagram των τριών δήθεν βιασθέντων και ενός μάρτυρος» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

    Έτσι, ο κ. Κούγιας κλήθηκε να καταθέσει αύριο στον Βασίλη Κατσάνη πειθαρχικό εισηγητή για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, απολογητικό υπόμνημα για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, όπως και να προσκομίσει τις επίμαχες φωτογραφίες.

    Επίσης, κλήθηκε να καταθέσει υπόμνημα και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί για την «υπόθεση Λιγνάδη», τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, ο οποίος ήταν συνήγορος στην ίδια υπόθεση αλλά με άλλον εντολέα.

    Πιθανολογείται, ότι αύριο ο κ. Κούγιας θα ζητήσει αναβολή, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα.

    Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της πανελλαδική σκούπα που ξεκίνησε πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για του δικηγόρους που συμμετέχουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν τηλεδίκες επί εκκρεμών υποθέσεων που απασχολούν την κοινή γνώμη, ο κ. Κωνσταντίνου έχει επιληφθεί του θέματος.

    Ο κ. Κωνσταντίνου έχει ασκήσει πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου (in rem, δηλαδή δεν είναι προσωποποιημένες), που τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στη λίστα των πειθαρχικά ελεγχομένων είναι 20 περίπου δικηγόροι.

    Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου έχει ήδη ζήτησε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανά την Ελλάδα, να του στείλουν βιντεοκασέτες των Δελτίων Ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες συμμετέχουν δικηγόροι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η πρόγνωση Αρναούτογλου για τη Δυτική Ελλάδα ΧΑΡΤΕΣ

    Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό που...

    Οκτώ συλλήψεις από τη συμπλοκή ανηλίκων στη Βάρκιζα μετους τέσσερις τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (23...

    Ο Νίκος Καρβέλας έπαιξε πιάνο και τραγούδησε μαζί με τον τριών ετών γιο του – Δείτε το βίντεο

    Μια οικογενειακή στιγμή με τον Νίκο Καρβέλα να παίζει πιάνο και...

    Πάτρα: Καταγγελία για την απομάκρυνση δασκάλου από τον Φάρο Ποντίων Πατρών

    Εγραψε η πρώην αντιπρόεδρος "Φάρου Ποντίων Πατρών" Βιβή Λουκοπούλου: "Πριν...