Κοντά στις 900.000 οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»

    Ημερομηνία:

    Κοντά στις 900.000 αιτήσεις για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών υπεβλήθησαν στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνοντας ακόμη ότι από σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, οι αρχικοί πίνακες κατάταξης βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του προγράμματος και στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.

    Πατήστε ΕΔΩ για τους πίνακες κατάταξης (επειδή τα αρχεία είναι μεγάλα υπάρχει καθυστέρηση στην εμφάνιση τους, μπορείτε να κάνετε και refresh).

    Συγκεκριμένα, σε όλη την επικράτεια υποβλήθηκαν 879.026 ολοκληρωμένες αιτήσεις, από τις οποίες 149.948 κατατάσσονται στις «κατ αρχήν επιλέξιμες».

    Δυνατότητα ενστάσεων

    Οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος, μέσα από την ειδική «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων», η οποία θα βρίσκεται στην ενότητα Επικοινωνία. Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται έως και τις 28/7/2022.

    ICECAP

    Για να είναι δυνατή η εξέταση της ένστασης θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει:

    • Τον μοναδικό κωδικό της αίτησης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, για λόγους ταυτοποίησης.
    • Το ΑΦΜ του αιτούντα.
    • Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων.

    Μετά τη λήξη της διαδικασίας των ενστάσεων, θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

    Λόγω του ιδιαίτερα έντονου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι πολίτες για το πρόγραμμα, το yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι διερευνά τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος και να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους να προχωρήσουν στην αντικατάσταση παλιών συσκευών.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα που «τρέχει» έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι ήταν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

    Με την υλοποίηση της δράσης, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά -έως και 40%- την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, η μείωση του λογαριασμού ενός νοικοκυριού μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ σε ετήσια βάση ανάλογα με την κατηγορία της νέας συσκευής που θα αντικατασταθεί.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τροχαίο τη νύχτα στην Δυτική Αχαϊα! Δύο μηχανάκια με ΙΧ

    Τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της...

    Αγρίνιο: Εντυπωσιακά και φέτος τα Χαλκούνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Μετά την αποχώρηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στην Ευαγγελίστρια Πατρών

    Με κατάνυξη και συγκίνηση οι πιστοί συνόδευσαν τον Επιτάφιο...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Διονύσιο Πατρών

    Με κατάνυξη και συγκίνηση οι πιστοί συνόδευσαν τον Επιτάφιο...