Ο Τζίμυ σώζει τις μέλισσες: Ντοκιμαντέρ σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3

    Ημερομηνία:

    Οι μέλισσες έχουν ανακηρυχθεί το πιο σημαντικό είδος στη Γη. Είναι ζωτικής σημασίας για την επικονίαση των καλλιεργειών στις οποίες βασιζόμαστε για τροφή – αλλά απειλούνται σοβαρά, με τον πληθυσμό τους να έχει μειωθεί κατά 46% τα τελευταία δέκα χρόνια.
    Το ντοκιμαντέρ «Ο Τζίμυ σώζει τις μέλισσες/Jimmy’s big bee rescue», αποτελείται από δύο ωριαία επεισόδια τα οποία θα προβληθούν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3 την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 15:00.

    Φλίγκος

    Ο Τζίμυ Ντόχερτι, λάτρης των εντόμων, με διδακτορικό στην Εντομολογία, αλλά παράλληλα αγρότης και τηλεοπτικός παρουσιαστής, αναλαμβάνει να μας δείξει πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αύξηση του αριθμού των μελισσών και άλλων επικονιαστών.Σε ένα πρότζεκτ διάρκειας ενός έτους, ο Jimmy, εστιάζοντας σε περιοχές γύρω από την πόλη του Peterborough της Μ. Βρετανίας, θα προσπαθήσει να αυξήσει, μετρήσιμα, τον αριθμό των μελισσών και να δείξει πώς οι αγρότες, οι επιχειρήσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

    Έχοντας οργανώσει μια μαζική καταμέτρηση μελισσών σε όλη την περιοχή, ο Τζίμυ ξεκινά να μετατρέψει τις ερήμους των μελισσών σε καταφύγια μελισσών – αλλά ένα χρόνο μετά, οι προσπάθειές του θα έχουν αποτέλεσμα;

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Και στην Δυτική Ελλάδα σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ για τον φόβο επιθέσεων σε ισδραηλινούς στόχους

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η τοπική ΕΛΑΣ για τον φόβο...

    Κλειστές αύριο Τρίτη οι υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Ρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω εργασιών ανακαίνισης

    Ενημερώνονται οι δημότες ότι οι υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας...

    Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: To clawback απειλεί το μέλλον της διάγνωσης στη χώρα μας

    – Κραυγή αγωνίας από τους εργαστηριακούς ιατρούς Ο Ιατρικός Σύλλογος...

    ΠΑΤΡΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Απάντηση σε ψεύδη που διακινούνται

    Το ήθος και η αξιοπρέπεια των μελών του συνδυασμού...