ΠΑΤΡΑ – ΡΩΜΑΝΟΥ: Φόβοι για πυρκαγιά

    Ημερομηνία:

    Με τον φόβο και τον τρόμο του ενδεχομένου μιας πυρκαγιάς ζουν οι κάτοικοι του Ρωμανού, βλέποντας το περιαστικό δάσος της περιοχής τους να παραμένει χωρίς φύλαξη και ακαθάριστο.

    Το δάσος αυτό που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΟΜΑ ανήκει στον ιδιοκτησία του στρατού που έχει την ευθύνη για την προστασία και τη φύλαξη του.

    Οι κάτοικοι της περιοχής του Ρωμανού με σχετικές επιστολές προς το δασαρχείο, τον δήμο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς έχουν κάνει έκκληση στο να διαβιβαστεί στο στρατό η αναγκαιότητα της καθημερινής φύλαξης του χώρου από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, είτε αυτός προκύψει από αμέλεια, είτε από εμπρησμό.

    Εκείνο όμως που τους τρομάζει και τους κάνει να ανησυχούν είναι ότι παρά τις εκκλήσεις τους, ο στρατός δεν έχει ανταποκριθεί – τουλάχιστον μέχρι ώρας – ούτε στο αίτημα για καθαρισμό του χώρου, ούτε στην φύλαξη του με περιπολίες.

    Την φύλαξη αυτή αναγκάζονται και την κάνουν κάτοικοι που διαμένουν κοντά στο δάσος και που γνωρίζουν ότι σε περίπτωση φωτιάς κινδυνεύουν όχι μόνο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους, αλλά και οι ζωές τους.

    Η περιοχή είναι επικίνδυνη και παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτά της Πεντέλης όπου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε κάηκαν εκτός από δασικές εκτάσεις και σπίτια.

    Οι κάτοικοι ζητούν τον φωτισμό του χώρου, τον καθαρισμό του από τα διάφορα σημεία που είναι γεμάτα από χόρτα και κλαδιά τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην επέκταση μιας πυρκαγιάς και τη φύλαξη του, σε διάφορα σημεία τόσο τις νυχτερινές ώρες, όσο και τις ώρες της μέρας.

    Όπως λένε ο στρατός, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει, δεν φυλάει τον χώρο, ενώ και ο δήμος θεωρώντας ότι ο στρατός εποπτεύει το δάσος, δεν κάνει περιπολίες στην γύρω περιοχή όπως κάνει σε άλλα μέρη στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας.

    Ουσιαστικά το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση περιαστικό δάσος της Πάτρας είναι αφύλακτο και εκτεθειμένο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυψέλη: Την Παρασκευή απολογείται ο 64χρονος για την απόπειρα βιασμού

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έχει λάβει ο...

    Πάτρα: Του πήραν 25.000 ευρώ για “αγορά” μηχανήματος και όταν ζήτησε εξηγήσεις τον έδειραν!

    Συνελήφθη, στις  25-02-2026, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος...

    Πατρινό Καρναβάλι 2026: Η ΚΕΔΗΠ προχωρά σε μηνύσεις για τα έκτροπα

    Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ), Παύλος...

    Μίνα Αρναούτη: Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε ένοχο τον Παντελίδη

    Για τη δίκη του άνδρα που κατηγορείται για ψευδορκία...