Αυγερινοπούλου – Πλεύρης: Θα λειτουργήσει Ογκολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Μια σπουδαία είδηση για την Ηλεία και μια νότα αισιοδοξίας στην καθημερινότητα δεκάδων ογκολογικών ασθενών φέρνει η συνάντηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, κας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη: την ανακοίνωση ότι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα δημιουργηθεί Ογκολογική Μονάδα.

    Η κα Αυγερινοπούλου σταθερά και επί σειρά ετών υποστηρίζει την ανάγκη δημιουργίας μιας δομής για τους ογκολογικούς ασθενείς και, άμα της στηρίξεως του Υπουργού στην πρότασή της,  προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

    GYMALL

    Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υπουργό, κ. Πλεύρη, ο οποίος άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρότασή μου και αποφάσισε να στηρίξει την ίδρυση μιας ογκολογικής μονάδας στο Νομό μας. Η στήριξή του είναι ουσιώδους σημασίας για την ευόδωση του εγχειρήματος. Ευχαριστώ επίσης ιδιαιτέρως για την θερμή στήριξη της προτάσεως αυτής τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Γερμανό, του οποίου η πνευματική καθοδήγηση υπήρξε καθοριστική, καθώς και όσους γιατρούς στηρίζουν την πρόταση αυτή, καθώς επίσης και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τους πολίτες που βρίσκονται κοντά σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια. Μάλιστα γιατροί οι οποίοι προσφέρουν ήδη σχετικές υπηρεσίες στο Νομό Ηλείας έχουν εδώ και καιρό επισημάνει την σπουδαιότητα μιας ανάλογης δομής. Η ίδρυση μιας ογκολογικής δομής στον Νομό μας είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα ανακουφίσει τους ογκολογικούς ασθενείς προσφέροντας σειρά υπηρεσιών, κυρίως την παροχή των φαρμάκων τους, εντός του Νομού μας, χωρίς να χρειάζεται η μετακίνησή τους στην Πάτρα.»

    Η κα Αυγερινοπούλου συνεργάζεται εθελοντικά εδώ και χρόνια με δομές ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών από νεοπλασματικές ασθένειες, τόσο στις ΗΠΑ όπου διέμενε, όσο και στην Ελλάδα. Ήδη από το 2011 είχε επιτύχει, μαζί με τον κ. Κώστα Καζάκο, την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Νοσοκομείου Πύργου και του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη για την ανακουφιστική και παρηγορητική φροντίδα ογκολογικών ασθενών και χρονίως πασχόντων. Κατά τα τελευταία έτη, προτείνει σταθερά την δημιουργία μιας δομής τουλάχιστον για την παροχή φαρμάκων και την παρακολούθηση ασθενών στην Ηλεία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί

    Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση...

    Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία

    Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα από...

    Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή

    Ο Νίκος Ρογκάκος αναλύει τις οικονομικές αναταράξεις που φοβούνται...

    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Β. Γιαννόπουλου στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας

    Την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα, όπου βρίσκονται...