ΠΑΤΡΑ: Έχει αυξηθεί το φετινό καλοκαίρι η επισκεψιμότητα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

    Ημερομηνία:

    Αυξημένη είναι η κίνηση το φετινό καλοκαίρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η επισκεψιμότητα από τις αρχές της τουριστικής σεζόν μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου είναι κατά τουλάχιστον 40% πιο ανεβασμένη από την περσινή χρονιά και έχει φτάσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

    Ο όγκος των επισκεπτών που κόβουν εισιτήριο για να δουν από κοντά τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου, προέρχεται κυρίως από το εξωτερικό και έχει να κάνει με ξένους τουρίστες που έχουν μελετήσει και έχουν διαβάσει για τον ελληνικό πολιτισμό, δηλώνοντας τον θαυμασμό τους.

    Ωστόσο, η πλειοψηφία των εκθεμάτων που βλέπει κανείς στο Αρχαιολογικό Μουσείο προέρχονται κυρίως από την προϊστορική εποχή, από τα Μυκηναϊκά χρόνια και από την ύστερη αρχαιότητα, την Ρωμαϊκή, όπου η Πάτρα ήταν από τις ευνοούμενες πόλεις των Ρωμαίων κατακτητών.

    Τα εκθέματα διαχωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς: Στα εκθέματα που είχαν να κάνουν με τον ιδιωτικό βίο, με αντικείμενα που σχετίζονταν με τον δημόσιο βίο και ταφικά εκθέματα που προέρχονται από τις ανασκαφές που έχουν γίνει στους τάφους.

    Πέρα από τα εκθέματα ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει και διάφορα σλάιντς  που προβάλλονται με την μορφή οπτικοακουστικού υλικού στα ελληνικά και στα αγγλικά, στα οποία μπορεί κάποιος να αποκομίσει χρήσιμες πληροφορίες για τα μνημεία της Πάτρας, αλλά και για τον ρόλο που είχε η πόλη σε κάθε ιστορική περίοδο.

    Όμως πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αριθμό των εισιτηρίων και την αύξηση της επισκεψιμότητας δεν δίνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθώς τα στοιχεία αυτά μεταβιβάζονται απευθείας στο Υπουργείο Πολιτισμού.

    Υπάρχουν περιθώρια για την ανάδειξη – αξιοποίηση του

    Πάντως, εκτός του Αρχαιολογικού Μουσείου, επισκεψιμότητα έχει φέτος και το Κάστρο, αλλά και το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο, ενώ κλειστό και στους επισκέπτες είναι το Ρωμαϊκό Ωδείο λόγω εργασιών για τη συντήρηση και την αποκατάσταση τους.

    Σίγουρα όμως υπάρχουν αρκετά περιθώρια για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας που θα πρέπει να βρει τους τρόπους να αξιοποιήσει το κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Όπως για παράδειγμα η πρόταση που έχει γίνει από πλευράς Δήμου για την διαμόρφωση ενός αρχαιολογικού πάρκου στο οικόπεδο δίπλα από το μουσείο που ανήκει στην Αστυνομία, αλλά και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου για την ανάδειξη της αισθητικής του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Τέλος στην αναστολή της ποινής για βιασμό14χρονης στον δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

    Τέλος στην αναστολή του 38χρονου καθ’ ομολογία δράστη του...

    Μπελέρης: Απόφαση Ράμα και όχι της Δικαιοσύνης η καταδίκη (βίντεο)

    Ευθείες βολές κατά του Πρωθυπουργού της Αλβανίας εξαπέλυσε, για...

    Μητσοτάκης: Η ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ – Δείτε live

    Στος βουλευτές της ΝΔ απευθύνεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που...

    Διακοπή νερού στον Αλισσό

    Η τοπική κοινότητα Αλισσού ενημερώνει ότι θα υπάρξει διακοπή...