Reuters: “Η ΕΥΠ παραδέχεται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων”

    Ημερομηνία:

    Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα στέκεται με τηλεγράφημά του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

    Στο δημοσίευμα με τίτλο “Greek intelligence service admits spying on journalist – sources” (Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων”, το πρακτορείο επιβεβαιώνει μέσω δύο βουλευτών που ήταν παρόντες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων ανέφερε πως όντως η Υπηρεσία παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

    Φλίγκος

    reuters

    Στελέχη της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα, επιχειρούσαν να διαψεύσουν τις διαρροές, τονίζοντας το απόρρητο της συγκεκριμένης Επιτροπής.

    Όπως αναφέρει το Reuters, με την πίεση στην κυβέρνηση να αυξάνεται προκειμένου να χυθεί φως στην υπόθεση, η επιτροπή συγκλήθηκε μετά την μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον εντοπισμό απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

    Ο Παναγιώτης Κοντολέων “παραδέχτηκε απολύτως” την παρακολούθηση του Κουκάκη, ανέφερε στο Reuters ένας από τους δύο βουλευτές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν ενώ ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό, ούτε συνεργάζεται με εταιρείες που το εμπορεύονται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών απειλή για την επιβίωση του είδους στην Ελλάδα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών στην Ελλάδα και τις καταστρεπτικές για το είδος...

    Επίδομα 250 ευρώ: Χορηγείται με πολλούς «κόφτες» – Ποιοι μένουν εκτός

    Με «κόφτες» θα καταβληθεί τον Νοέμβριο το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους....

    Νέες μηνύσεις από τον Γιώργο Μαζωνάκη αύριο Παρασκευή – Ποιους αφορούν

    Νέες μηνύσεις καταθέτει αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος...