Ταϊβάν: Ξεκίνησαν τα κινεζικά γυμνάσια με αληθινά πυρά γύρω από τη νήσο

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας άρχισαν σήμερα γυμνάσια ευρείας κλίμακας σε έξι περιοχές γύρω από την Ταϊβάν , ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινεζικές αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις που έχουν οργανωθεί ποτέ γύρω από τη νήσο, η οποία έχει δική της κυβέρνηση αλλά το Πεκίνο θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί.

    «Τα γυμνάσια ξεκινούν», ανέφερε το CCTV μέσω Weibo, του κινεζικού αντίστοιχου του Twitter. Οι ασκήσεις διεξάγονται σε αντίποινα για την επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, κάτι που το Πεκίνο εξέλαβε ως βαριά προσβολή και πρόκληση.

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν ανακοίνωσαν σήμερα πως «προετοιμάζονται για πόλεμο χωρίς να επιδιώκουν πόλεμο». «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζει πως θα τηρήσει την αρχή της προετοιμασίας για πόλεμο χωρίς την επιδίωξη πολέμου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Διεμήνυσε ότι θα αντιδράσει με προσήκοντα τρόπο στις ενέργειες «του εχθρού» στο στενό της Ταϊβάν.

    Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από κινεζικά ελικόπτερα που πετούν από το νησί Πινγκτάν πριν ξεκινήσουν τα γυμνάσια:

    GYMALL

     

    pingtan
    pingtan_2

    Ένας αξιωματούχος από την Ταϊβάν που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην Guardian είπε ότι περίπου 10 κινεζικά πλοία πέρασαν για λίγο την ανεπίσημη γραμμή που χωρίζει τα χωρικά ύδατα της Κίνας από εκείνα της Ταϊβάν, προτού τελικά «εκδιωχθούν» από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της νήσου.

    Μη επιβεβαιωμένα βίντεο δείχνουν ρουκέτες να εκτοξεύονται από την Κίνα προς την κατεύθυνση της Ταϊβάν. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο ακριτικό νησί Πινγκτάν είδαν αρκετά μικρά βλήματα να εκτοξεύονται αφήνοντας πίσω τους  γραμμές από λευκό καπνό και άκουσαν δυνατούς κρότους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Κροάτισσα Ivana Knoll με καυτό ροζ μπικίνι σε παραλία της Ibiza

    Η Κροάτισσα Ivana Knoll με καυτό ροζ μπικίνι σε...

    Πώς να αποδεχτούμε ότι γερνάμε σε 10 απλά βήματα

    Φοβάστε τα γηρατειά; Αν ναι τότε μην ανησυχείτε, γιατί...

    Ο Πάνος Κοκκινόπουλος ετοιμάζει νέα σειρά: «Η Αλίκη στην χώρα των πτωμάτων»

    Στο νέο σίριαλ που ετοιμάζει, αλλά και τις γυναικοκτονίες...

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι άκουσε και τι είπε με τους βουλευτές της ΝΔ – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα

    Για πολύ καιρό η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε...