«Γυναικοκτονίες/Feminicides» Πέντε τραγικές ιστορίες, προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στην ΕΡΤ3

    Ημερομηνία:

    Οι γυναικοκτονίες, ένα κοινωνικοϊστορικό φαινόμενο πολυδιάστατο και επιτακτικό που διατρέχει τους αιώνες, συνιστούν το απώτατο άκρο της έμφυλης βίας. Γυναίκες, κορίτσια και θηλυκότητες δολοφονούνται εξαιτίας του φύλου τους, στο πλαίσιο της πατριαρχικής εξουσίας. Στη χώρα μας υπάρχει έξαρση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια, ενώ πριν από λίγες μέρες προστέθηκαν άλλα τρία θύματα στο μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων γυναικών.

    «Οι γυναικοκτονίες είναι υπόθεση όλων μας» αναφέρεται στο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Femicides/Γυναικοκτονίες» (2020) που θα μεταδώσει η ΕΡΤ3 την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 23:00.

    Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της γαλλικής τηλεόρασης με την εφημερίδα LeMonde. Η δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για το θέμα, όταν έγινε γνωστό ότι το 2019 σκοτώθηκαν 150 γυναίκες απ’ τον σύζυγο ή τον πρώην σύντροφό τους στη Γαλλία. Αντιμέτωποι μ’ αυτήν τη μάστιγα, δημοσιογράφοι της Le Monde έκαναν μια έρευνα με σκοπό να αποκωδικοποιήσουν αυτές τις γυναικοκτονίες και δουλεύοντας μεθοδικά ανακάλυψαν και ανέδειξαν ένα επαναλαμβανόμενο εγκληματικό μοτίβο.

    GLEARNET

    «Γυναικοκτονίες/Feminicides» Πέντε τραγικές ιστορίες, προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στην ΕΡΤ3

    Οι σκηνοθέτες Lorraine de Foucher και Jeremy Frey, αναλύουν στο ντοκιμαντέρ πέντε εμβληματικές περιπτώσεις γυναικοκτονίας. Πέντε τραγικές ιστορίες, που παρουσιάζονται προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες. Μέσα από μαρτυρίες, το ντοκιμαντέρ καταγράφει το πώς αυτές οι ρομαντικές σχέσεις κατέληξαν σε φόνους και τονίζει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει ήδη αντιληπτό, ενώ προειδοποιεί για τη συλλογική τύφλωση της κοινωνίας μας.

    Σκηνοθεσία: Lorraine de Foucher, Jeremy Frey

    «Γυναικοκτονίες/Feminicides» Πέντε τραγικές ιστορίες, προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στην ΕΡΤ3«Γυναικοκτονίες/Feminicides» Πέντε τραγικές ιστορίες, προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στην ΕΡΤ3

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθη στο σπίτι του στην Καλλιθέα ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα

    Συνελήφθη πριν από λίγο ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας...

    Gorillaz – David Byrne: Το δημοφιλές συγκρότημα και ο επιδραστικός καλλιτέχνης έρχονται στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2026

    Δύο καινοτόμα και επιδραστικά ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής...

    Ο Eminem θα γίνει παππούς για δεύτερη φορά – Έγκυος η θετή του κόρη

    Παππούς για δεύτερη φορά θα γίνει ο Eminem, καθώς η...

    Πάτρα: Επιτέλους άλλαξε η επιγραφή της ντροπής – φωτό

    Επιτέλους άλλαξε η πινακίδα της ντροπής (στα γκρίκλις) στην...