Έρχεται το τέλος της χειρόγραφης απόδειξης

    Ημερομηνία:

    Μεγάλη ανατροπή φέρνουν τα ηλεκτρονικά βιβλία. Για πρώτη φορά επιβάλλεται σχεδόν καθολική και σε πραγματικό χρόνο (αυθημερόν ή έως την επόμενη μέρα) μετάδοση στη φορολογική διοίκηση των στοιχείων όλων των πωλήσεων και εισπράξεων που πραγματοποιούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες επιτηδευματίες.

    Με τα νέα δεδομένα όλοι θα στέλνουν καθημερινά στην ΑΑΔΕ τα έσοδα λιανικής και χονδρικής, αντί συγκεντρωτικά (π.χ. μία φορά τον μήνα ή έως τις 20 του επόμενου) που ίσχυε για τους περισσότερους.

    Οι αλλαγές μπαίνουν αμέσως σε ισχύ και συνεπάγονται μεγάλο φόρτο για κάθε επαγγελματία. Ειδικά για όσους έχουν πολλούς πελάτες λιανικής: γιατροί, δικηγόροι, σταθμοί πάρκινγκ αυτοκινήτων κ.λπ. Η ανάγκη αυτοματοποίησης και μαζικών αποστολών πιέζει έτσι πολλές επιχειρήσεις που έχουν διατηρήσει το δικαίωμα να εκδίδουν χειρόγραφα αποδείξεις να στραφούν πλέον σε λύσεις μηχανογράφησης καταργώντας ουσιαστικά τα χάρτινα μπλοκάκια.

    Αποδείξεις μία-μία στο λεπτό!

    Με νέα απόφαση Βεσυρόπουλου – Πιτσιλή, οι χρόνοι διαβίβασης σύνοψης κάθε συναλλαγής στην πλατφόρμα myDATA πιέζουν ασφυκτικά. Ετσι, θα βλέπει αμέσως η ΑΑΔΕ πώς κινείται κάθε 24 ώρες όλη η αγορά. Και το φθινόπωρο αναμένεται να καθοριστούν ποινές και κυρώσεις για όσους δεν έχουν προσαρμοστεί στις νέες υποχρεώσεις, από τη στιγμή που οι περισσότερες ήδη ισχύουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Diddy: Αποκαλύφθηκε η ημερομηνία αποφυλάκισής του

    Αποκαλύφθηκε η ημερομηνία αποφυλάκισης του Diddy, μέσω της ιστοσελίδας του...

    Ο Light πόζαρε με τον ενός μηνός γιο του – Δείτε τη φωτογραφία

    Μια κοινή φωτογραφία με τον ενός μηνός γιο του...

    Πάτρα: Δεύτερο επεισόδιο οπαδικής βίας σε 30 ώρες! Μετά το ξύλο… είχαμε και μαχαίρωμα

    Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανηλίκους έγινε τη νύχτα της...