«Όαση» για τους ξενοδόχους της Ηλείας ο φετινός Αύγουστος

    Ημερομηνία:

    Με πληρότητα μεγαλύτερη από το 90%, εμφανίζεται ο φετινός Αύγουστος σκορπίζοντας χαμόγελα στον τουριστικό κόσμο της Ηλείας.

    Τόσο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και σε άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς η κίνηση είναι εξαιρετικά αυξημένη από ξένους και Έλληνες τουρίστες και η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πραγματικά αποτελεί «όαση» στον κλάδο ο οποίος από την άνοιξη του 2020 που ξέσπασε η πανδημία μέχρι και τον Ιούλιο του 2022 μετρά συνεχώς πληγές.

    Φλίγκος

    Επιχειρηματίες από την Ηλεία μιλούν στην εφημερίδα Πατρίς εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το μήνα που διανύουμε, πλην όμως μιλούν για μία ακόμη χαμένη τουριστική χρονιά.

    Οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η γενικότερη ακρίβεια που πλήττει τις χώρες που παραδοσιακά αποτελούν δεξαμενή τουριστών για την Ηλεία, έχουν επηρεάσει αισθητά τις αφήξεις στον Άραξο οι οποίες εμφανίζονται μειωμένες.

    Στα παραπάνω προστίθεται και η έλλειψη ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στο νομό, που θα εξασφάλιζε εύκολη πρόσβαση στους τουρίστες και αθροιστικά όλα μαζί συνέβαλαν στο να έχουν αρνητικό πρόσημο οι δυο πρώτοι μήνες του φετινού καλοκαιριού.

    Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες κρατήσεις για το Σεπτέμβριο κανένας δεν μπορεί πλέον να κάνει πρόβλεψη για το πώς θα κυλήσει το φθινόπωρο καθώς η δομή του τουρισμού έχει αλλάξει με τις περισσότερες κρατήσεις να γίνονται την τελευταία στιγμή και όχι μήνες νωρίτερα όπως παλαιότερα. Επίσης άγνωστη παραμένει η πορεία της πανδημίας, της ενέργειας και της οικονομίας γενικότερα η οποία δε διανύει και την καλύτερη περίοδό της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παγκόσμια αναγνώριση για το μαγαζί του καθηγητή σεισμολογίας Ακη Τσελέντη στο Φισκάρδο – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%b6%ce%af-%cf%84%ce%bf/

    Σενάρια για ερημοποίηση της μισής Ελλάδας: Το 50% του νερού χάνεται πριν τη βρύση

    Στο εφιαλτικό αύριο που ξημερώνει για την Ελλάδα, η υπερβολική...

    Tι δείχνει έρευνα για τους άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τις γυναίκες τους

    Οι έρευνες δείχνουν ότι τα χρήματα που κερδίζουμε μπορούν...