Τουρνουά Ακρόπολις, Γεωργία – Ελλάδα 67-80: Ο Σλούκας «ξύπνησε» την Εθνική

    Ημερομηνία:

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να απουσίαζε από το δεύτερο ματς τουρνουά Ακρόπολις και να παρουσιάστηκαν… σύννεφα στις τάξεις της Εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο όταν ο Σλούκας απέκτησε ρυθμό και… επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους!

    Ο διεθνής γκαρντ ηταν εκείνος που… ξύπνησε και τους συμπαίκτες του από τον «λήθαργο» του πρώτου ημιχρόνου, το διάστημα δηλαδή, όπου η ελληνική ομάδα παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του με την Εθνική ομάδα (σ.σ. ωστόσο δεν έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ των 26 πόντων από το Eurobasket 2017 κόντρα στην Πολωνία) έχοντας 21 πόντους με 8/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 2/2 βολές.

    Σημαντικό ρόλο για το come back της Ελλάδας έπαιξαν τα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και η πολύ καλή αμυντική παρουσία της Εθνικής. Κομβικό ρόλο έπαιξε η είσοδος του Μιχάλη Λούντζη (8π., 3ριμπ., 2ασ.) στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο οποίος -ουσιαστικά- ξεκόλλησε την Ελλάδα έξω από τα 6.75 μέτρα, η καλή παρουσία του Κασελάκη στην άμυνα, ενώ πολύ καλό ματς πραγματοποίησε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχοντας 10 πόντους με 5/5 δίποντα και 3 ριμπάουντ.

    Το ματς

    Η Εθνική ξεκίνησε το ματς χωρίς να έχει ρυθμό και σε αυτό έπαιξαν ρόλο τα ουκ ολίγα φάουλ που χρεώθηκαν οι διεθνείς μας. Το παιχνίδι δεν είναι ροή, η ελληνική ομάδα έδειχνε να «κολλάει» στην επίθεση, ενώ οι παίκτες της Γεωργίας είχαν μετατρέψει τη γραμμή των ελευθέρων βολών σε… δεύτερο σπίτι τους. Το γεγονός αυτό επηρέασε συνολικά το παιχνίδι της Εθνικής μας η οποία βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (15-9 στο 5′). Και αυτό λόγω της αδυναμίας που παρουσίασε στο inside game των Γεωργιανών οι οποίοι είχαν βάλει πολλά προβλήματα στους διεθνείς μας. Ειδικά οι Μαμουκελασβίλι, Σενγκέλια και Σερμαντίνι, οι οποίοι έκαναν και τη… μεγαλύτερη ζημιά στην Ελλάδα.

    Ο Ιτούδης άλλαξε πολλά σχήματα στο «4-5» (με Κώστα-Θανάση, με Κώστα-Αγραβάνη, με Γόντικα-Αγραβάνη) στην πρώτη περίοδο αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Ναι μεν η Εθνική είχε κάποια ξεσπάσματα μειώνοντας και σε 17-16 ωστόσο η πρώτη περίοδος έληξε στο -5 (21-16 η Γεωργία). Η Ελλάδα εκτός των άλλων ήταν και πολύ άστοχη σε αυτό το διάστημα με μόλις 1/11 τρίποντα (!) με αποτέλεσμα να μην μπορεί… εκ των πραγμάτων να μπει στο ματς και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Θανάσης χάρισε δύο αμυντικά highlights με ισάριθμες τάπες στον (άλλοτε συμπαίκτη του στην Ανδόρα) Γκιόργκι Σερμαντίνι αλλά στην επίθεση το πρόβλημα… παρέμενε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

    Οι Σλούκας και Παπαπέτρου προσπάθησαν να… συμμαζέψουν κάπως την κατάσταση, κυρίως με ατομικές ενέργειες, ενώ όσες φορές ο Κώστας Αντετοκούνμπο τροφοδοτήθηκε σωστά, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αθλητικότητά του στη ρακέτα της Γεωργίας. Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 30-30 δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο έφερε την ομάδα του Ηλία Ζούρου να προηγείται με 37-34. Ενα ημίχρονο όπου η Ελλάδα είχε μόλις 12/35 εντός παιδιάς, εκ των οποίων 10/18 δίποντα και 2/17 τρίποντα. Επιπλέον είχε μηδαμινή «δημιουργία» με 4 ασίστ, ενώ έχασε ολοκληρωτικά τη μάχη των ριμπάουντ (16-24) με τη Γεωργία να είχε επίσης 11/22 δίποντα ,1/8 τρίποντα αλλά και 12/15 βολές.

    Όσα δεν μπόρεσε να κάνει η Εθνική μας σ’ ένα ολόκληρο ημίχρονο, φρόντισε να το κάνει στο πρώτο τρίλεπτο της 3ης περιόδου. Από εκεί που είχε μετρήσει 2/17 τρίποντα, ξεκίνησε το β’ μέρος με 3/4 εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα (δύο από τον Λούντζη και ένα από τον Ντόρσεϊ, με τα οποία πήρε προβάδισμα ψυχολογίας (39-45) στο 24′. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η αμυντική συμπεριφορά της Ελλάδας σε εκείνο το διάστημα, καθώς ανάγκαζε την Γεωργία σε «σκοτωμένα» σουτ και λανθασμένες ενέργειες.

    Η διαφορά άρχισε να παίρνει και διαστάσεις καθώς η Εθνική μας βρέθηκε στο +11 (42-53 στο 27′). Η καλή άμυνα έφερε την… ψυχολογία και από εκεί και πέρα το καλάθι της Γεωργίας έμοιαζε… μεγαλύτερο για τους διεθνείς μας οι οποίοι είχαν 5/9 τρίποντα μέχρι να φτάσουν τον δείκτη του σκορ σε διψήφιο νούμερο. Η Εθνική μας τα πήγε εξαιρετικά στην 3η περίοδο και είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό επιμέρους σκορ ήταν 10-22. Αν μη τι άλλο η έδειξε αντίδραση, έβγαλε περίσσιο μπασκετικό εγωισμό, με τους Κασελάκη-Γόντικα να τα πηγαίνουν εξαιρετικά στις δύο θέσεις της ρακέτας. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος βοήθησε σημαντικά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Οι Γεωργιανοί ναι μεν μείωσαν σε 50-56 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά έκτοτε η Εθνική συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει. Οι πεντάδες με Λούντζη, Ντόρσεϊ (ή Σλούκα), Παπανικολάου (ή Λαρεντζάκης), Κασελάκη, Γόντικα (ή Κώστα Αντετοκούνμπο) ήταν και εκείνες που έκαναν και τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά καθώς κράτησαν τον δείκτη του σκορ στο +10 (62-52 στο 33′) και έδειξαν ότι μπορούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά και στο +14 για την Ελλάδα (54-68 στο 35′) αφήνοντας για τα καλά… πίσω το κακό πρόσωπο του α’ ημιχρόνου.

     

    Και όσο ο Σλούκας κρατούσε την μπαγκέτα σημειώνοντας 15 από τους 21 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, άλλο τόσο η Εθνική ομάδα άνοιγε την «ψαλίδα» της διαφοράς και δεν άφηνε κανένα περιθώριο στους Γεωργιανούς. Η Εθνική αντιμετωπίζει το βράδυ της Παρασκευής (19/8, 21:00) την Τουρκία στο τελευταίο ματς για το τουρνουά «Ακρόπολις».

    Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-34, 47-56, 67-80

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΙΓΙΟ: Εκδήλωση της ΙΛΕΑ για τον Λόρδο Μπάϋρον στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου

    Το χειμώνα του 1824 φθάνει στο Μεσολόγγι ο μεγάλος...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Φαγκρί στη λαδόκολλα

    Υλικά Μερίδες: 4 2 φαγκριά, από 1 κιλό το καθένα 400...

    Γκάρι Όλντμαν, ο μάστερ της οθόνης

    O Γκάρι Ολντμαν δεν υπήρξε ποτέ συνηθισμένος - ούτε ως άνθρωπος...

    Γαστρεντερίτιδα: Πού οφείλεται η έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας – 5 περιοχές στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ

    Στο μικροσκόπιο ελληνικών και ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών είναι οι εξάρσεις γαστρεντερίτιδας που...
    Best Shop