Κορωνοϊός: Το φθινόπωρο τα νέα εμβόλια – Τι είπε ο Γαλιατσάτος

    Ημερομηνία:

    Aισιόδοξος για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια στην αντιμετώπιση των παραλλαγών του κορωνοϊού εμφανίστηκε στην ο Παναγής Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, επικεφαλής Μονάδας Covid Nοσοκομείου “Johns Hopkins”.

    Αναφερόμενος στις παραλλαγές του ιού, με πιο πρόσφατη τον «Κένταυρο» που εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες ο κ. Γαλιατσάτος εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «με την Όμικρον 5 είδαμε πολλές μολύνσεις, αλλά λιγότερες εισαγωγές». Και όπως τόνισε δεν έχουμε πάει σε άλλο γράμμα της αλφαβήτου ακόμη, όσον αφορά την εμφάνιση νέας παραλλαγής.

    Μιλώντας για τους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας τόνισε ότι τα νέα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια που αναμένονται το φθινόπωρο θα περιορίσουν τις μολύνσεις παράλληλα με τον περιορισμό της βαριάς νόσησης.

    «Θα νικήσουμε την Covid»

    Όπως αποκάλυψε ο επιστήμονας, οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες να περιέχουν στα επικαιροποιημένα εμβόλιά τους στελέχη από τη μετάλλαξη Άλφα και την παραλλαγή Όμικρον.

    «Τα εμβόλια θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο. Χαμογελάω γιατί θα νικήσουμε την Covid» υποστήριξε ο πνευμονολόγος.

    Σύμφωνα με τον ειδικό οι επιστήμονες θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σιγά σιγά καταλαβαίνουμε το μικρόβιο πιο καλά και ξέρουμε τι θα δώσει στο μέλλον».

    Πρόσθεσε ότι η γνώση που έχουν αποκτήσει οι επιστήμονες συντελεί στο να μη είναι απειλητικός για τη ζωή των ασθενών ο μολυσματικός ιός.

    Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

    Το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει δύο στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4/5, τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου. Κυλιόμενη αξιολόγηση σημαίνει ότι ο EMA εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καιρός: Έρχονται τα τελευταία 40άρια του Αυγούστου – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

    Ένα κύμα ζέστης που θα φτάσει το θερμόμετρο λίγο πάνω από...

    ΠΕΡΙΕΡΓΑ “ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ” ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ: Εδρασαν σε δύο super market της ίδιας αλυσίδας! Επί τόπου η ΕΛ.ΑΣ.

    Διπλό χτύπημα τα ξημερώματα στην ίδια αλυσίδα super market...

    Ο Γουίλεμ Νταφόε «ντύνεται» Ωνάσης, χορεύει γυμνός ζεϊμπέκικο και μας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό «Πάρτι Γενεθλίων»

    Εντυπωσιακά σκηνικά που παραπέμπουν στην Ελλάδα του ’70, εξαιρετικές...