Σε απόγνωση οι παραγωγοί σταφίδας στη Μεσσηνία – Κίνδυνος να σταματήσει η καλλιέργεια

    Ημερομηνία:

    Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα ξεριζώσουν τα κούρβουλα και η άλλοτε δυναμική καλλιέργεια θα εξαφανιστεί.

    Το κλίμα αυτό επεσήμανε στην “Ε” ο πρόεδρος του συνεταιρισμού “Ενωση Μεσσηνίας” Γιώργος Λαζόγιαννης.

    Αρχικά, στάθηκε στην έλλειψη εργατών γης, σημειώνοντας ότι “έχουμε πρόβλημα, δεν υπάρχουν εργάτες, έχουν σηκώσει τα μεροκάματα.

    ICECAP

    Παρατήρησε πως “καλή είναι η παραγωγή, καλύτερη από πέρσι”, αλλά τόνισε με ανησυχία: “Τιμές δεν έχουν βγει ακόμα. Υπάρχει αβεβαιότητα, θέλουν να τη φάνε τσάμπα οι ιδιώτες. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, άλλη χρονιά δεν θα μείνει κούρβουλο”.

    Ο πρόεδρος της Ενωσης διευκρίνισε ότι “είναι μεγάλα τα κόστη” και σημείωσε: “Δουλεύεις πολλές ώρες στη σταφίδα και να μην βγάζεις μεροκάματο, να μπαίνεις μέσα;”.

    Επέρριψε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παρατηρώντας ότι “ο υπουργός δεν άκουσε τους συνεταιρισμούς, άκουσε τους ιδιώτες. Οταν σου λέει πούλα 40 λεπτά και θα σου δώσω 1 ευρώ και μετά δεν αναγνωρίζει τίποτα”.

    Μας ενημέρωσε ότι “επικοινωνούμε και με τους άλλους συνεταιρισμούς, όλοι κλαίμε τη μοίρα μας” και κατέληξε: “Φέτος έκανε υπέρβαση ο παραγωγός που καλλιέργησε. Σε κάθε χωριό 1 – 2 παραγωγοί έχουν ξεκωλώσει τη σταφίδα μας!

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ανάσταση του Κυρίου, ελπίδα για όλους

    Στις μέρες μας που ακόμα συνεχίζουν να υφίστανται αποκλεισμοί,...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/2025

    14:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP 500 Μόναχο 14:00 COSMOTE...

    Φανταστική συνταγή για παραδοσιακή ταραμοσαλάτα

    Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα πιο κλασικά και...