Κρουαζιέρα: Τα πλοία δεν χωρούν να περάσουν τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Ημερομηνία:

 

Προβλημάτισαν όσα ακούστηκαν στο 20ο συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ερατεινή.  Η έρευνα του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά του κ.Κουρεμένου ήρθε στο φως και αποκάλυψε ενα σημαντικό πρόβλημα που αποτρέπει στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να φτάσουν στην Ιτέα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για να περάσουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια κάτω από την Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης κατεβάζουν τα φουγάρα του και με τεχνική βυθίζουν τα πλοία αυξάνοντας συγχρόνως ταχύτητα.

Το ύψος της Γέφυρας από την επιφάνεια της θάλασσας είναι 52 μέτρα και η συνεχής εξέλιξη των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων φτάνουν τα 75 μέτρα με την παραπάνω όμως τεχνική που χρησιμοποιούν δεν είναι εφικτό να περάσουν όλα τα πλοία και όπως είναι φυσικό ένας ισάξιος αρχαιολογικός προοροσμός με την Αρχαία Ολυμπία οι Δελφοί να βγαίνει εκτός του ταξιδιού των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με την μελέτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Κουρεμένου στην η επισκεψημότητα στην Ιτέα σήμερα φτάνει τους 300 τουρίστες μάξιμουμ εν αντιθέσει με το Κατάκολο που φτάνουν τους 2000 και μάξιμουμ τις 3500.

 

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Στην Ευελπίδων ο 52χρονος γυναικολόγος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 10:00...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

Για εργασίες απομάκρυνσης της μεταλλικής κατασκευής σήμανσης της Γέφυρας...

Ο θρίαμβος της ιδιωτικής ετικέτας στο μεγάλο ντέρμπι των σούπερ μάρκετ

Η τιμή παραμένει βασικό κριτήριο στις αγορές μας, ιδιαίτερα...