Ενεργειακή κρίση: “Έσβησε” και ο Πύργος του Άιφελ

    Ημερομηνία:

    Μία ώρα νωρίτερα το βράδυ θα κλείνει τα φώτα του το ιστορικό αξιοθέατο της Γαλλίας Πύργος του Άιφελ, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, όπως θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας οι δημοτικές αρχές των Παρισίων.

    Μέχρι τώρα, το γαλλικό αξιοθέατο φωτιζόταν μέχρι τη μία τα ξημερώματα, τώρα όμως θα βυθίζεται στο σκοτάδι στις 23:45, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

    «Πρόκειται για μία κατεξοχήν συμβολική χειρονομία στο πλαίσιο εξοικονόμησης της ενέργειας», σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία του Πύργου του Άιφελ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Στο μεταξύ, σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

    Οι χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και η διασφάλιση των προμηθειών είναι ο στόχος, είχε τονίσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, είχε σημειώσει:

    «Προετοιμάζοντας με τους επιτρόπους το ενεργειακό μας πακέτο για να αντιμετωπίσουμε τις τιμές που έχουν εκτοξευτεί και να παρέχουμε ανακούφιση στους Ευρωπαίους, καλωσορίσαμε τη συνολική υποστήριξη του Συμβουλίου για τη βασική μας προσέγγιση. Συζητήσαμε το ζήτημα του κόστους του φυσικού αερίου. Αξιολογήσαμε τις εργασίες σχετικά με κρατικές ενισχύσεις, ίσους όρους ανταγωνισμού, υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

    Η πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε ότι οι εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων στο Στρασβούργο συνοψίζονται στα εξής:

    – Έξυπνη μείωση ζήτησης

    – Συνεισφορές του ενεργειακού τομέα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

    – Υποστήριξη ρευστότητας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

    – Επιτάχυνση της προώθησης του REPowerEU.

    «Όσον αφορά στο κόστος του φυσικού αερίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για απαντήσεις προσαρμοσμένες σε μια παγκόσμια αγορά. Στόχος η εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των προμηθειών» κατέληξε η κ. φον ντερ Λάιεν.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τζάνειο: Εμφανίστηκε ο βοηθός νοσηλευτής που έκανε λάθος μετάγγιση στην 62χρονη

    Με την οικογένειά του επικοινώνησε χθες ο βοηθός νοσηλευτής, ο οποίος...

    Στην εντατική 40χρονος που τον δάγκωσε οχιά στην Εύβοια

    Με μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε αντιμέτωπος ένας 40χρονος στην Εύβοια, ...

    Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη Καγκάνη που τον δήλωσαν νεκρό και τον πούλησαν

    Στη Βουλή φτάνει πλέον η πολύκροτη υπόθεση της παράνομης...

    Στις ελληνικές προτεραιότητες για τη θαλάσσια ασφάλεια και την...