Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα καλύπτει τους λογαριασμούς ενέργειας των πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν

    Ημερομηνία:

    Η κυβέρνηση της Ολλανδίας πρόκειται να διαθέσει τουλάχιστον 150 εκ. ευρώ προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο κάποιοι καταναλωτές να μην μπορούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό δίκτυο RTL επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

    Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την πληρωμή των λογαριασμών πολιτών που αναγκάστηκαν να αλλάξουν συμβόλαια φέτος, υπογράφοντας ένα πιο ακριβό, και οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

    Το ταμείο θα χρηματοδοτείται εν μέρει από τους παρόχους ενέργειας, καθώς θα τους προστατεύει από τη χρεοκοπία στην περίπτωση που οι πελάτες τους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με το RTL.

    Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει επανειλημμένα τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε ότι δεν στηρίζει επαρκώς τους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας.

    Την προηγούμενη εβδομάδα τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα προσφέρει περίπου 16 δισεκ. ευρώ το 2023 σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ραγδαία αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας. Ωστόσο ο Ρούτε αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου μαζί με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Είστε η προσωποποίηση του κακού»: Μητέρα στις ΗΠΑ δολοφόνησε την κόρη της και αφαίρεσε το αγέννητο μωρό της από τη μήτρα της

    Για την άγρια δολοφονία της κόρης τους και του αγέννητου μωρού...

    Πάτρα – Το Τέλος της Μικρής Κλίμακας: Το Περίπτερο ως Παράπλευρη Απώλεια του «Εκσυγχρονισμού»

    ​Του Άρη Μπετχαβά Σε μια άλλη εποχή, όχι τόσο μακρινή...

    ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Βάζει λουκέτο σήμερα λόγω απεργίας! Συγκέντρωση το βράδυ στο μπλόκο

    Σε συµβολικό κλείσιµο των ∆ήµων όλης της χώρας σήµερα,...

    25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν φέτος μπόνους μέχρι και 2.000 ευρώ με αξιολόγηση από την Τεχνητή Νοημοσύνη

    Μποναμά για τουλάχιστον 25.000 υπαλλήλους του Δημοσίου με παροχή...