Ικανοποίηση Αλεξοπούλου για την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Την ικανοποίσή της εκφράζει η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ για την ίδρυση γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα. Σε ανακοίνωση αναφέρετα:¨Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την ίδρυση Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα από τα δώδεκα γραφεία που θα ιδρυθούν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και στατιστικών αδικημάτων που εμπίπτουν στην ενδοοικογενειακή βία, η οποία γνωρίζει έξαρση το τελευταίο διάστημα.

    Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε ικανοποιημένη με την εξέλιξη αυτή, καθώς η τοπική κοινωνία θα προστατευτεί και θα επωφεληθεί από την ύπαρξη της εξειδικευμένης αυτής δομής στην Αχαΐα. Τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την καθοδήγηση των θυμάτων, καθώς βασικός στόχος είναι η πρόληψη.

    GYMALL

    Η κα Αλεξοπούλου δήλωσε στη συνέχεια, ότι η ίδρυση των ειδικών αυτών δομών της Αστυνομίας είναι μέρος του ευρέος φάσματος παρεμβάσεων που υλοποιεί η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Βασικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας ήταν η αλλαγή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και η αυστηροποίηση των ποινών.

    Η Βουλευτής Αχαΐας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο που ενέταξε την Πάτρα και την Αχαΐα σε αυτή την ουσιαστική παρέμβαση με κέντρο της την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής και την προστασία των μελών της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νόμιζε ότι κάνει έρωτα με τον σύντροφό της αλλά ήταν ο βιαστής της

    Ο 32χρονος Ουκρανός που κατηγορήθηκε ως δράστης της υπόθεσης...

    HΠΑ: 3χρονο κοριτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες

    Για την μικρούλα Σέιλορ Κλας από τις ΗΠΑ, κάτι πολύ...

    Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί

    Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση...

    Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία επιχειρηματία

    Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα από...