ΠΑΤΡΑ: Εξι σεισμοί από το πρωί! Δύο δονήσεις 4,1 – Τι λένε οι σεισμολόγοι

    Ημερομηνία:

    Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 17.10  στην Πάτρα. Η δόνηση είχε μέγεθος 4,1R σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ ακολούθησαν άλλοι δύο μετασεισμοί μεγέθους  2.8 και 2.5 Ρίχτερ.

    Ο κυρίως σεισμός σημειώθηκε 9 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά στη θαλάσσια περιοχή στην Κάτω Αχαία και είχε εστιακό βάθος 15 χλμ.

    Η αρχική εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 3,9 Ρίχτερ και μετά από λίγο διορθώθηκε σε 4,1 Ρίχτερ.

    O σεισμός της Πάτρας έρχεται ως συνέχεια της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σήμερα στην Ηλεία. Σημειώνεται ότι σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε νωρίτερα στην θαλάσσια περιοχή του Πύργου.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:58 το μεσημέρι της Παρασκευής, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή 26 χλμ, νοτιοδυτικά του Πύργου. Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις έγιναν επίσης αισθητές, στις 09:05 και στις 09:25 σήμερα, στην πόλη του Πύργου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, 26 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου. Σεισ μολόγοι πάντως δεν εκφράζουν ανησυχια για το φαιν΄όμενο και το εντάσσουν στην συνήθη σεισμκή δραστηριότητα των συγκεκριμενων περιοχών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Sex therapy: Πέντε τρόποι για καλύτερο σεξ με τη σφραγίδα της επιστήμης

    Ενδεχομένως η επιστήμη και η έρευνα να ήταν ο...

    Η ανατριχιαστική συσκευή για τηλέφωνα που επιτρέπει τα φιλιά από απόσταση

    Το Remote Kiss, ένα περίεργο αξεσουάρ για τηλέφωνα που κυκλοφόρησε...

    Οι ερευνητές ίσως βρήκαν τον τρόπο να «φρενάρουν» τη γήρανση

    Πιο κοντά στο άπιαστο όνειρο της παντοτινής νεότητας; Νέα έρευνα αναλύει...