Κορονοϊός: Ο ΕΜΑ καλεί την Ευρώπη να προετοιμαστεί για το φθινοπωρινό κύμα της πανδημίας

    Ημερομηνία:

    «Τα δεδομένα δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μείωση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων (του κορονοϊού) και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της διεύθυνσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που είναι αρμόδια για τις απειλές για την υγεία και τη στρατηγική εμβολιασμού. «Όμως, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, χρειάζεται να προετοιμαστούμε για νέο κύμα μολύνσεων», πρόσθεσε.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με τον Μάρκο Καβαλέρι, το ίδιο σενάριο εκτυλίχθηκε τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, υπήρξε και τις δύο χρονιές φθινοπωρινό κύμα και η τάση αναμένεται να καταγραφεί και φέτος. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση για νέες παραλλαγές του ιού.

    «Η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη στην Ευρώπη», σημείωσε ο ίδιος, όμως «πρέπει να επαγρυπνούμε για άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα, η BA.4.6 εξαπλώνεται με ταχύτητα στην Ευρώπη και έχει ήδη εντοπιστεί στην Ευρώπη. Επίσης, BA.2.75 είναι υποπαραλλαγή ανησυχίας».

    ICECAP

    «Αυτό που είναι σαφές σε εμένα και πρέπει να έγινε ακόμη πιο σαφές από την παρουσίαση του Δρος Καβαλέρι είναι πως εμείς στην Ευρώπη θεωρούμε ακόμη πως η πανδημία συνεχίζεται», δήλωσε ο Στέφεν Θίρστρουπ, επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του EMA.

    Η Επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων εισηγήθηκε να δοθεί έγκριση σε τροποποιημένα εμβόλια για τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, πέραν αυτών για την αρχική μορφή του SARS-CoV-2.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Ηχηρό μήνυμα δικαίωσης του αγώνα της δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας

    Ηχηρό μήνυμα δικαίωσης του αγώνα της δημοτικής Αρχής Δυτικής...

    Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» εορτάζει τους Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

    Σας προσκαλούμε στη Θεία Λειτουργία και στην Αρτοκλασία που...

    ΠΑΤΡΑ: Το αδιαχώρητο για το βιβλίο της Αγγελικής Ορδίτη

    Τελικά η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και το Αίθριο...

    Η Εθνική Κυριαρχία περνά μέσα από την δημογραφική αναγέννηση

    Του Δημήτρη Παλούμπη Ως ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για το...