Μηταράκης: Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία για την αποτροπή των παράτυπων αναχωρήσεων μετά τα ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα

Ημερομηνία:

«Επείγουσα έκκληση» προς την Τουρκία «να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών» κάνει με ανάρτησή του social media ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στην ανάρτησή του, μετά τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο, ο κ. Μηταράκης σημειώνει ότι «ήδη σήμερα πολλές ζωές χάνονται στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη», ενώ ζητάει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 16 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λέσβο, 9 άνθρωποι έχουν διασωθεί και αγνοούνται άλλοι 15 ενώ στο ναυάγιο στο Διακόφτι Κυθήρων, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 μετανάστες μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή και 15 αγνοούνται.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η Gen Z βιντεογραφεί τα πάντα γιατί φοβάται περισσότερο από κάθε άλλη γενιά τη λήθη

Αντίθετα από αυτό που φαντάζονται τα άτομα έξω από...

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26-9-2026

ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη  μας ΓΕΩΡΓΙΑ (χήρα) ΑΝΤ. ΓΚΛΑΒΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ -...