Με λεωφορεία στην Αθήνα για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

    Ημερομηνία:

    Η εκλογή τού μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Δημητριάδος, έγινε με 60 ψήφους, ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 65 ψήφους. Οι καμπάνες για τον νέο Μητροπολίτη χτύπησαν στις εκκλησίες σε όλο τον νομό ενώ ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε στον Μαραθόκαμπο Σάμου, περιοχή όπου έλκει την καταγωγή του ο 47χρονος Δαμασκηνός Κιαμέτης.

    Η χειροτονία του θα τελεσθεί την Κυριακή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Μάλιστα, για την χειροτονία στην Αθήνα θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τις Ενορίες Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

    Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης τόνισε πως θα εργαστεί, θα κηρύξει και θα θυσιαστεί για την ενότητα της τοπικής εκκλησίας. «Εχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου ανέθεσαν οι άγιοι συνοδικοί αρχιερείς και πρωτίστως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας στους ώμους μου», πρόσθεσε.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...

    Ο Αγιος Παϊσιος έρχεται και στην Πάτρα τον Ιούλιο!

    Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έρχεται στην Πάτρα, στις...

    Στο Αίγιο η Ρένα Μόρφη

    Η Ρένα Μόρφη θα κοσμήσει με την παρουσία της...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: «τα…ήπιαν» μαζί Αννα Διαμαντοπούλου και Θανάσης Πετρόπουλος!

    Επίσκεψη στην Ηλεία έκανε πριν λίγες μέρες η Αννα...