Γαλλία: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει ακόμα την επιβολή δελτίου στον εφοδιασμό με βενζίνη

    Ημερομηνία:

    Η γαλλική κυβέρνηση δεν θα επιβάλει δελτίο για τους οδηγούς ή δεν θα περιορίσει τη χρήση των σταθμών καυσίμων από τους καταναλωτές, αντιδρώντας σε προβλήματα εφοδιασμού που σχετίζονται με τις απεργίες σε διυλιστήρια, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Κριστόφ Μπεσί.

    “Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο ίδιος στο ραδιόφωνο franceinfo όταν ερωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει κάποια μέτρα σε εθνικό επίπεδο, εκτός από τους περιορισμούς σε κάποιες περιοχές αναφορικά με την πλήρωση καυσίμων.

    “Καλούμε για την ηρεμία των ανθρώπων αλλά και για την υπευθυνότητά τους”, τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί εντός των επόμενων ημερών.

    Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις της TotalEnergies να βρίσκονται στην 11η ημέρα τους, περίπου ένας στους πέντε σταθμούς καυσίμων στη Γαλλία δεν ανεφοδιάζονται κανονικά, ενώ στρατηγικά πετρελαϊκά αποθέματα είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Μία απεργία από τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων CGT της TotalEnergies, κυρίως για την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων, προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία δύο διυλιστηρίων, αλλά και δύο αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, ενώ δύο διυλιστήρια της Exxon Mobil αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σοβαρή ξηρασία πλήττει 8 νομούς της Ελλάδας – Η Αχαϊα και η Ηλεία σε κρίσιμη κατάσταση (Χάρτης)

    Τα «δόντια» της δείχνει στην Ελλάδα η κλιματική κρίση,...

    ΠΑΤΡΑ: Αφιέρωμα στον Κύπριο πρόσφυγα εξ Αμμοχώστου παιδίατρο Θεόδωρο Χατζηιωάννου

    Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα με αφιέρωμα στον...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέο φοιτητικό εστιατόριο – Υπεγράφη η σύμβαση του έργου

    Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη φοιτητική κοινότητα και...