ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΠΟΝΑΝΟΥ: Αυξημένες οι ανάγκες για εργάτες γης

    Ημερομηνία:

    Σύσκεψη για την καταγραφή αναγκών σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις ειδικότητες που θα καλυφθούν από πολίτες τρίτων χωρών με τη διαδικασία της μετάκλησης, στην ΠΕ Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας.

    Η καταγραφή γίνεται βάσει νόμου, καθώς με Κ.Υ.Α, που εκδίδεται το τελευταίο τρίμηνο καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων για εξαρτημένη εργασία (άρθρο 12 του Ν.4251/14), για εποχική απασχόληση (άρθρο 13 του Ν. 4251/14), απασχόληση αλιεργάτη (άρθρο 14 του Ν. 4251/2014) η απασχόληση υψηλής ειδίκευσης (άρθρα 109-27 του Ν. 4251/2014), που χορηγούνται σε πολίτες τρίτων χωρών ανά περιφέρεια και ειδικότητα απασχόλησης. Με την ίδια απόφαση μπορεί να προβλέπεται προσαύξηση του ανώτατου αριθμού θέσεων έως δέκα τοις εκατό (10%),ώστε να καλύπτονται απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες.

    «Οι αυξημένες και συνεχείς ανάγκες για εργασίες γης μας οδήγησαν στην απόφαση να ζητήσουμε από τα συναρμόδια Υπουργεία, αύξηση των εργατών για την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη συγκομιδή και παραγωγή των προϊόντων της γης μας στην Αχαΐα. Αποδείχθηκε και σήμερα με τους αρμόδιους η γόνιμη συνεργασία που έχουμε η οποία θα συνεχιστεί ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις καλλιέργειές μας με βάση και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς της περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων, Γιώργος Κοντογιάννης οι οποίοι ανέπτυξαν την αναγκαιότητα μετάκλησης εργατών γης βάσει μελετών, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προκειμένου να καταγραφούν οι θέσεις εργασίας που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν για εργασία (εξαρτημένη, εποχική απασχόληση, αλιεργάτες και απασχόληση υψηλής ειδίκευσης) οι οποίες θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης από πολίτες τρίτων χωρών, κατά τα έτη 2023-2024.

    Σε αντίστοιχες συσκέψεις στις Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται κατά τόπους. Ειδικότερα οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
    • Πύργος, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10 το πρωί στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου
    • Μεσολόγγι, Πέμπτη13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10 το πρωί στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η βόλτα των Πατρινών στο Δασύλλιο το 1932!

    Η Καρτ ποστάλ που βλέπετε ταχυδρομήθηκε το 1932 από...

    ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ: Νεκρός οδηγός δικύκλου – Δυστύχημα στο Παμπελοποννησιακό – ΦΩΤΟ

    Νέα τραγωδία στην Πάτρα. Νεκρός ο οδηγός ενός δικύκλου...

    Σύλληψη για λαθρεμπόριο ποτών στην Ηλεία

    Περισσότερες από 100 φιάλες με αλκοολούχα ποτά, φέροντας ετικέτες επώνυμων...

    ΠΑΤΡΑ: Το παλιό αμαξοποιείο που έφτιαχνε τα αμαξώματα επιφανών Ελλήνων – ΦΩΤΟ

    Τα αμαξώματα των πρώτων αυτοκινήτων ήταν κατασκευασμένα από ξύλο....