Πετρέλαιο θέρμανσης: Κατατέθηκε η τροπολογία για επιδότηση – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

    Ημερομηνία:

    Κατατέθηκε στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία αποσαφηνίζονται κάποιες μικρές λεπτομέρειες για την χορήγηση της επιδότησης στην αντλία ύψους 25 λεπτών το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινάει την Παρασκευή (14.10.2022).

     

    ICECAP

    Ειδικότερα, αποσαφηνίζεται ότι το ύψος της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης που ανέρχεται σε είκοσι λεπτά (0,20) του ευρώ ανά λίτρο, υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ ΦΠΑ, που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.

     

    Επίσης, προβλέπεται ότι το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3054/2002 (Α’ 230), στην εσωτερική αγορά από τους ως άνω δικαιούχους της επιδότησης προς τα πρατήρια καυσίμων, τους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και τους τελικούς καταναλωτές, οικιακούς καταναλωτές, βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι Πατρινοί Raining Pleasure επαναενώθηκαν και πάνε φεστιβάλ Αθηνών

    Το πιο επιτυχημένο ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα των τελευταίων δεκαετιών,...

    ΠΑΤΡΑ: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα

    Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 7 έως 19...

    Πράσινο φως για το παλιό κολυμβητήριο της Πάτρας

    Σήμερα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ "Δυτική Ελλάδα 2021-2027"...

    Συνεδριάζει την Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

    Συνεδριάζει την Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας Την ερχόμενη...