Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, μέλη συμμορίας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Αττικής

    Ημερομηνία:

    Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-10-2022, στις Αχαρνές και στο νησί της Μυκόνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί 21 και 23 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα, σε περιοχές της Αττικής. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 22χρόνος ημεδαπός συνεργός τους.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, από το Φεβρουάριο του 2022, είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση των δύο συλληφθέντων, η οποίοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας εκτείνονταν σε διαρρήξεις – κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της Αττικής.

    Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει, χρησιμοποιώντας τα επιχειρησιακά τους οχήματα και αφού παραβίαζαν με άγνωστο τρόπο την πρόσοψη ή κάποιο παράθυρο των καταστημάτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν πλήθος τιμαλφών και χρηματικών ποσών.

    Επειδή τα καταστήματα βρίσκονταν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, με συνεχή κίνηση πεζών και οχημάτων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

    Φλίγκος

    Το συνολικό ποσό που αποκόμισε η συμμορία από τη δράση της υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

    Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στους δράστες και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -38- φυσίγγια των 12 mm , -1- μαχαίρι, πλήθος κινητών τηλεφώνων, χρηματοκιβώτιο, σιδερολοστός και κλειδιά μοτοσυκλετών.

    Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -2- περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στη Κηφισιά και στο Περιστέρι.

    Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απαγόρευση εισόδου από σήμερα στις ΗΠΑ για τους πολίτες 12 χωρών – Ποιες είναι

    Σε ισχύ τέθηκε σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας, η απαγόρευση...

    ΠΑΤΡΑ: ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα αποτελέσματα των εκλογών

    Εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της...

    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ο λαντζέρης «βαφτίζεται» CEO για να μη χτυπάει κάρτα

    Τεχνάσματα για να αποφύγουν τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας επινοούν...

    Σήμα για θερινό ράλι τιμών ρεύματος στην ΝΑ Ευρώπη – Η Κομισιόν ενεργοποιεί task force για τις στρεβλώσεις στην αγορά

    Ενδείξεις για νέο γύρο ανατιμήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του...