Αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Αύγουστο – Ποια προϊόντα διάλεξαν οι καταναλωτές

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Αύξηση κατά 4,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον φετινό Αύγουστο, καθώς κινήθηκε ανοδικά στην πλειονότητα των επιμέρους καταστημάτων.

    Ειδικότερα ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε: Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (12,8%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (9%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (8,5%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (8,3%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,7%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1,1%). Στον αντίποδα, μειώθηκε σε: Ένδυση- υπόδηση (0,5%) και Πολυκαταστήματα (0,1%).

    Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 4,4% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022 σημείωσε αύξηση 3%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,9% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022.

    Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 14,1% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022 σημείωσε αύξηση 2,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Αύγουστο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022.

    GYMALL

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Απάντησε σε θαυμάστριά του, 60 χρόνια μετά τη δήλωσή της ότι τον αγαπάει με όλη της καρδιά

    Μια θαυμάστρια του Πολ ΜακΚάρτνεϊ έλαβε απάντηση από το είδωλό της,...

    Η αληθινή αξία των αβγών Fabergé

    Ηταν μια γενναιόδωρη κίνηση το αποτύπωμα της οποίας θα...

    Ξενοδοχεία: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα έναντι ανταγωνιστών – Ατού η εξυπηρέτηση

    Την κορυφαία θέση έναντι ανταγωνιστικών προορισμών διατηρούν και το...

    Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

    Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες, οι οποίοι αποφάσισαν...