Μέριμνα για την μεταφορά όσων φοιτούν σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας

    Ημερομηνία:

    Το αίτημα να συμπεριληφθούν οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στο μέτρο της  μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες διατυπώνει προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας.

    Σε επιστολή του προς τον υπουργό, ο κ. Φίλιας προτείνει είτε να ισχύσει η μεταφορά, είτε να υπάρξει επιδότηση εισιτηρίου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων αναφέρει : «Αν και οι μαθητές των παραπάνω σχολείων είναι χαμηλού οικονομικού και κοινωνικού προφίλ και πολλοί από αυτούς άνεργοι, εντούτοις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μεταφοράς από τον τόπο διαμονής τους στα σχολεία που φοιτούν,  γιατί δεν  συμπεριλαμβάνονται στην υπ΄ αρ. 50025/2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4217/Β΄) «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες», όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

    Επιπλέον με τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 4653/2020 (ΦΕΚ 12/Α/24-1-2020) ορίζεται ότι:  5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις, ο τρόπος κάλυψης δαπανών και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη δωρεάν μεταφορά των εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, από την κατοικία τους στην έδρα της δομής στην οποία φοιτούν. Αν η μεταφορά είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να καταβάλλεται μηνιαία επιδότηση εισιτηρίου. Οι αναγκαίες πιστώσεις εγγράφονται στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η παραπάνω ΚΥΑ, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, ώστε  στην παραπάνω σχετική ΚΥΑ να συμπεριληφθούν και οι εν λόγω μαθητές των ΣΔΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα μεταφοράς από τον τόπο διαμονής τους στα σχολεία που φοιτούν».

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα Πασχαλινά έθιμα στην Αχαϊα – Η ιστορία για των κροτίδων από την παλιά Συναγωγή στην Παντάνασσα και την Ερμού

    του Αχιλλέα Ροδίτη Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ… Το έθιμο με τις…...

    Η επιστήμη πίσω από τον τέλειο οβελία

    Όποιος έχει βρεθεί μπροστά από σούβλα ένα όμορφο πασχαλιάτικο...

    Πρωταθλήτρια ελέγχων η ΑΑΔΕ στην Δυτική Ελλάδα! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Τα πρωτεία στη φορολογική παραβατικότητα και τη φοροδιαφυγή κατέχει...