Τράπεζα της Αγγλίας: Σε ύφεση έως τα μέσα του 2024 η βρετανική οικονομία

    Ημερομηνία:

    Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση στην ιστορία της είναι η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (στο 3% από 2,25%), στη μεγαλύτερη κίνησή της από το 1989.

    Σε ό,τι αφορά την προοπτική της βρετανικής οικονομίας, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει μία διετή ύφεση γεμάτη προκλήσεις, με την ανεργία σχεδόν να διπλασιάζεται.

    ICECAP

    Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η οικονομία έχει ήδη εισέλθει από το καλοκαίρι σε ύφεση, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο έτος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 – χρονιά κατά την οποία είναι πιθανό να διεξαχθούν εκλογές.

    Αν και δεν θα είναι η βαθύτερη ύφεση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων, τη δεκαετία του 1920, ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας.

    Λίγο μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για αύξηση των επιτοκίων, η βρετανική λίρα σημείωσε πτώση 2% έναντι του δολαρίου.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκατομμυριούχος ζει 25 χρόνια σε κρουαζιερόπλοια για τον πιο περίεργο λόγο

    Τα κρουαζιερόπλοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την έννοια των διακοπών,...

    Σε ποιο κατάστημα της Πάτρας έχει σήμερα… αυτή την ουρά;

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5/

    Στους ώμους του Βασίλη Αϊβαλή ο Επιτάφιος

    Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πάτρα Σπουδαία και Πάλια",...

    ΘΡΙΑΜΒΟΣ: To χρυσό μεταλλιο κατέκτησε η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας στον τελικό του World Cup

    To χρυσό μεταλλιο κατέκτησε η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας κερδίζοντας...