Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας: “Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία”

    Ημερομηνία:

    Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, γνωστοποιώντας την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Σμύρνη μετά την πολύωρη, αδικαιολόγητη κράτηση του, και να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: “Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα”.

    Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το newsit.gr, με αποκλειστικές πληροφορίες του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης, όπου έφτασε το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

    Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος βρίσκεται εκεί ως Ευρωπαίος αξιωματούχος, παραμένει στο πλοίο και δεν του επιτρέπουν την είσοδο του στη χώρα. Όταν ο ίδιος ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους, δεν δόθηκε απάντηση. Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ωστόσο, ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου.

    Οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό με το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Anadolu” να μεταδίδει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη λόγω “τεχνικού προβλήματος”, καθώς υπήρξε ομοιότητα του ονόματος του με άτομο, στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα! Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι -αφού επιλυθεί το πρόβλημα- θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και είπε ότι έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

    Η 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM)

    Η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM) ιδρύθηκε για να ενθαρρύνει τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων στο βόρειο και νότιο τμήμα της Μεσογείου.

    Αποτελείται από 80 μέλη και 2 παρατηρητές από 43 χώρες της ΕΕ και της Μεσογείου. Σαράντα μέλη της Συνέλευσης ορίζονται από τους μεσογειακούς εταίρους και σαράντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέλη της ARLEM είναι εκλεγμένοι υπάλληλοι περιφερειακών ή τοπικών αρχών.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το επόμενο Σάββατο 21.06 η μεγαλύτερη μέρα του καλοκαιριού

    Το Σάββατο 21 Ιουνίου καταγράφεται η μεγαλύτερη μέρα του 2025, σηματοδοτώντας και...

    Γάμος Μπέζος – Σάντσεζ: Από παραμύθι σε εφιάλτη για τους Βενετσιάνους

    Η Μάρτα Σοττορίβα, δασκάλα στη Βενετία, έχει αγωνιστεί ακούραστα για διάφορους...

    Ανάλυση: Ποια είναι τα χειρότερα σενάρια για την κρίση στη Μέση Ανατολή

    Προς το παρόν, οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν φαίνεται να περιορίζονται στις...

    ΠΑΤΡΑ: Η πόλη της αφίσας – ΦΩΤΟ

    Το πρόβλημα της αφισορύπανσης καλά κρατεί σε όλο το κέντρο της...