ΠΑΤΡΑ: Στόχος του Θεοδωρικάκου η εκκένωση του Παραρτήματος στην Κορίνθου! Το “μπαλάκι” στον Πελετίδη

    Ημερομηνία:

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή (Πολιτεία)

    Όλα δείχνουν ότι η ώρα του Παραρτήματος και του «σφραγίσματος» του χώρου, είναι στα επόμενα σχέδια της Αστυνομία. Φάνηκε και από την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα: «Η ΕΛΑΣ απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Αβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά»!

     

    Το θέμα του «Παραρτήματος» συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Πάτρα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Αλλωστε ο υπουργός είχε εκφράσει την ενόχλησή του για την επίθεση των αναρχικών στα γραφεία της ΝΔ πριν μερικές ημέρες στην Πάτρα με την ρίψη χρωμάτων! Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του στα τοπικά γραφεία της ΝΔ, αναφέρθηκε στο θέμα και απευθύνθηκε στη δημοτική αρχή καλώντας τη να ζητήσει πίσω ένα κέντρο ανομίας που υπάρχει στην καρδιά της Πάτρας, ως ιδιοκτήτρια του χώρου, υπονοώντας το Παράρτημα.

    Ο υπουργός έκανε σαφές ότι η όποια επέμβαση της Αστυνομίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν δεν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης του χώρου, δηλαδή ο Δήμος Πατρέων, στον οποίο και ανήκει.

    Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας εφόσον τους ζητηθεί, θα κάνουν το καθήκον τους.

    Τα κλειδιά του Παραρτήματος στην οδό Κορίνθου έχουν αντιεξουσιαστές και κάποιοι άλλοι χρήστες του χώρου. Η μία και μοναδική φορά που η Αστυνομία είχε κάνει «ντου» στο παράρτημα, ήταν το 2013 επί Δημαρχίας Γιάννη Δημαρά. Αναφερόμαστε σε «δημαρχία» γιατί ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης του χώρου και κατά το νόμο αυτός θα πρέπει να υποβάλει αίτημα «έξωσης»! Όμως μπορεί και ο αρμόδιος Εισαγγελέας να διατάξει κάτι τέτοιο αν το κρίνει απαραίτητο. Συμπερασματικά, αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκκενώσει τέτοιους χώρους όπως έκανε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στην κατάληψη «Ντουγρού» της Λάρισας… δεν θα καθίσει με «σταυρωμένα τα χέρια»! Θα ζητήσει Εισαγγελική εντολή και τα ΜΑΤ… θα βρεθούν έξω από το κτίριο! Το 2014 αναρχικοί είχαν ανοίξει τρύπα και είχαν κάνει… ανακατάληψη του χώρου. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και μετά… δεν υπήρξε καμία «παρέμβαση»! Όμως πολλοί λένε ότι σήμερα επί ΝΔ και με βάση το «ιστορικό» των ανακαταλήψεων, η ωρα για το «Παράρτημα» έφθασε!

     

    Στην Πάτρα όμως ο αριθμός των αντιεξουσιαστών και όσων υποστηρίζουν την «κατάληψη παραρτήματος» είναι μεγάλος! Εκτιμάται ότι πάνω από 2.000 άτομα θα μπορούσαν… άνετα να διοργανώσουν συγκέντρωση μετά από ένα τέτοιο συμβάν, μείζονος σημασίας για τους αντιεξουσιαστές και λοιπούς αριστεριστές.

     

    Από την πλευρά της η Αστυνομία εκφράζει φόβους και για τον περιβόητο… πόλεμο των πόλεων! Φοβάται δηλαδή πως πιθανόν μετά από μία τέτοια ευρείας κλίμακας επιχείρηση και μάλιστα σε έναν «στρατηγικό» στόχο για τον αναρχικό χώρο, θα έχει… αντίποινα! Όπως πιθανές επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών, καταστήματα πολυεθνικών, αλλά και «ντου» στο Αστυνομικό Μέγαρο σε ανυποψίαστες στιγμές, όπως και στο παρελθόν έχει γίνει. Αλλά και επιθέσεις σε δικυκλιστές με κίνδυνο για την ζωή τους, όπως η προ μηνών στην οδό Αγίου Γεωργίου και Ερμού, ακριβώς κάτω από τον Ναό των Εισοδίων.

     

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ανακαινίζεται πλήρως ο Ιερός Ναός του πολιούχου

    Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στις εργασίες πλήρους ανακαινίσεως...

    ΠΑΤΡΑ: «Φωτιά και νερό»

    Μετά τον περσινό, πρώτο κι επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, το...

    ΠΑΤΡΑ: Έρχεται ο «Ζηλιαρόγατος»

    Η θεατρική εταιρεία «Ευ(Φ)ορία γέλωτος» παρουσιάζει στην Πάτρα την...

    Η Αερολέσχη Πατρών κατέκτησε το τρίτο βραβείο στους αγώνες γενικής αεροπορίας

    Της Σοφίας Καυκοπούλου Όπως έγινε γνωστό,  η Αερολέσχη Πατρών χθες...
    Best Shop