“Ευφυής γέφυρα” από την ακαδημία στην ελληνική βιομηχανία με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της HETiA

    Ημερομηνία:

    Edge Intelligence | Emerging Tech Conference 2022: το πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο στην Ελλάδα που αναδεικνύει τις συνέργειες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού δυναμικού με επιχειρηματικούς φορείς στον κλάδο των ψηφιακών – αναδυόμενων τεχνολογιών, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA) στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

     

    Στόχοι και προοπτική

     

    Η ανάδειξη της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις σε περιοχές τεχνολογίας αιχμής αποτέλεσε τον πρωταρχικό στόχο του συνεδρίου. Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων και εξελίξεων από το ελληνικό οικοσύστημα αναδυόμενων τεχνολογιών.

    Το Edge Intelligence | Emerging Tech Conference φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάδειξη των σημαντικότερων θεμάτων που αφορούν στις αναδυόμενες τεχνολογίες και προσδοκά να αποτελέσει την απαρχή μιας σταθερής ετήσιας διοργάνωσης, θεμελιώνοντας τη συνεργασία του επιχειρηματικού χώρου με όλα τα αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

     

    Τελετή Έναρξης και διακεκριμένες συμμετοχές

     

    Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26/10/2022) με κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης, καθ. κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του Ειδικού Επταμελούς Οργάνου της Επιτροπής Ερευνών Πανεπιστημίου Πατρών, καθ. κ. Δημήτρη Μούρτζη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA) Δρ. Εμμανουήλ Ζερβάκη.

    Στον χαιρετισμό  του ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας καθ. κος Αθανάσιος Κυριαζής  αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ) για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, στο νέο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας και τις δράσεις που περιλαμβάνει. Ο κ. Κυριαζής στο κλείσιμο του χαιρετισμού αναφέρθηκε στην επιδίωξη της  Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) να αλλάξει τη συνολική δομή του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

    Κατά την ομιλία του ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα, παρουσίασε τεκμηριωμένα τις «Πρόσφατες Πολιτικές για την Επιστήμη και την Καινοτομία στην Ελλάδα».

    Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και πολιτικού χώρου. Η συμμετοχή πολλών διακεκριμένων Επιστημόνων, Ερευνητών, Καθηγητών και επιχειρηματιών οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες τους στις θεματικές περιοχές εγγυήθηκαν την επιτυχία του συνεδρίου.

     

    Ημέρα Καριέρας

     

    Στο πλαίσιο του Συνεδρίου στις 27 Οκτωβρίου διεξήχθη Ημέρα Καριέρας με την συμμετοχή των ακόλουθων κορυφαίων εταιρειών Τεχνολογίας, ADVEOS, ANSYS, DELOITTE, ES SYSTEMS, EY, INACCESS, IRIDA LABS, MEAZON, RENESAS, THINK SILICON, UBLOX, UPCOMINDS, YODIWO, οι οποίες παρουσίασαν τις δυνατότητες απασχόλησης των νέων απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

     

    Δράσεις καινοτομίας και Patras IQ

     

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιεί με στόχο την υποστήριξη τόσο των φοιτητών όσο και του οικοσυστήματος καινοτομίας. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Γραφείου Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας & Διασύνδεσης, με Ε.Υ. τον καθ. κ. Μούρτζη, του έργου «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών – ΜΕΤΩΝ» που στόχο έχει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας και νοοτροπίας φοιτητών και νέων ερευνητών, με Ε.Υ. τον καθ. κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης, του «Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με Ε.Υ. τον καθ. κ. Ραφαηλίδη  Τέλος, έγινε αναφορά στην Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ» η οποία διοργανώνεται ετησίως με στόχο τη διασύνδεση κορυφαίων ερευνητικών/τεχνολογικών επιτευγμάτων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα.

     

    Η σκυτάλη στο ΑΠΘ

     

    Ο Δρ. Ζερβάκης ανανέωσε το ραντεβού για το Edge Intelligence | Emerging Tech Conference 2023 στην Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ η  αυλαία του συνεδρίου έπεσε από τον καθ. κ. Μούρτζη.

     

    Το Edge Intelligence | Emerging Tech Conference 2022 δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των χορηγών, υποστηρικτών και εθελοντών.

     

    “Ευφυής γέφυρα” από την ακαδημία στην ελληνική βιομηχανία με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της HETiA “Ευφυής γέφυρα” από την ακαδημία στην ελληνική βιομηχανία με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της HETiA “Ευφυής γέφυρα” από την ακαδημία στην ελληνική βιομηχανία με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της HETiA “Ευφυής γέφυρα” από την ακαδημία στην ελληνική βιομηχανία με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της HETiA “Ευφυής γέφυρα” από την ακαδημία στην ελληνική βιομηχανία με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της HETiA

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακρίβεια: Το κόστος ζωής στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πόλεις – Σύγκριση τιμών αγαθών και υπηρεσιών

    Το κόστος ζωής για τους Έλληνες παραμένει νούμερο ένα...

    Γεννήθηκε δικέφαλη αγελάδα σε φάρμα στο Κεντάκι – Απίστευτες εικόνες

    Η μεταλλαγμένη αγελάδα γεννήθηκε σε μια φάρμα στο Κεντάκι...

    Sin Boy: «Δεν με ήθελαν οι γκόμεvες επειδή ήμουν Αλβανός»

    Η εξομολόγηση του νεαρού ράπερ που κάνει επιτυχία με...
    Best Shop