Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων συνέλαβαν 47χρονο ημεδαπό καθώς διαπίστωσαν την εμπλοκή του σε «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

    Ημερομηνία:

    Στη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού που διέθετε παράνομα προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, προχώρησαν, πρωινές ώρες χθες (11-11-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα.

    Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία.

    Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

    Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 47χρονος άντρας είχε αναρτήσει τουλάχιστον έντεκα (11) αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι τον εξοπλισμό αυτό προμηθευόταν από 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

    ICECAP

    Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

    • (33) συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων,
    • (18) μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (φορητοί δίσκοι, εσωτερικοί δίσκοι και usb),
    • Πιστόλι κρότου και φυσίγγια που κατείχε ο 50χρονος συλληφθείς,
    • (18) τραπεζικές κάρτες,
    • Συσκευασίες πακέτων σύνδεσης, κάρτες SIM και κάρτες μνήμης SD ,
    • Χρηματικό ποσό (28.665) ευρώ και
    • (8) κινητά τηλέφωνα.

    Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τον Μάρτιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ο 47χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από (45) δέματα σε όλη την Ελλάδα.

    Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε (147.000) ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζεται η πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών), ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το παλιό αμαξοποιείο που έφτιαχνε τα αμαξώματα επιφανών Ελλήνων – ΦΩΤΟ

    Τα αμαξώματα των πρώτων αυτοκινήτων ήταν κατασκευασμένα από ξύλο....

    Κρήτη: Στο νοσοκομείο ιερέας μετά την περιφορά του Επιταφίου

    Ο ιερέας κατά τη διάρκεια του Επιταφίου Θρήνου στο Ιερό Ναό...

    ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Φωτιές και… κλοπές

    Κάθε τρεις και λίγο η Αστυνομία και η Πυροσβεστική...

    ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα Προσφυγικά

    Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα πλαίσια της συνολικής ανάπλασης στην ...