To μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου υποκλίθηκε στο έργο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και την καλλιτεχνική αξία καθηγητών, μαθητών του και …όχι μόνο.
Στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο « Pappas & Friends»., μέσα από την οποία παντρεύτηκαν μουσικές Bach, Mozart, ροκ, μιούζικαλ του Μπρόντγουει, jazz, funk και της Ελληνικής παράδοσης, μεταφέρθηκε το «αποτύπωμα» του Ωδείου και η προσφορά του στα μουσικά πράγματα της χώρας.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενότητας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών jazz @ MEGARON. Στον απόηχο της συναυλίας ο διεθνώς διακεκριμένος Πατρινός σολίστ πιάνου και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Αναστάσιος Πάππας σε δήλωσή του επισημαίνει:
«Νιώθω την ανάγκη να πω λίγα λόγια. Μια συναυλία με τόσες παραμέτρους – πολυστυλιστικό πρόγραμμα, πολλοί συντελεστές, αρκετές πρόβες, τεχνικές απαιτήσεις – δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία χωρίς την συμβολή όλων των εμπλεκομένων.
Ευχαριστώ με όλη μου την αγάπη και συγχαίρω:
Τους αγαπημένους μου συναδέλφους που συμπράξαμε επί σκηνής στις συναυλίες της Πάτρας και της Αθήνας.
• Τους καθηγητές – σολίστες και τους διπλωματούχους του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας που με τα γλυκά τους έγχορδα δημιούργησαν τον ήχο των ονείρων μας.(Μαριάννα Σαφάροβα, Γιααροσλάβ Τοκάρεφ, Βλαντισλάβ Ιβάνοφ, Άλα Σελαλμαζίδη, Έφη Καλλίστρου, Ρόμπερτ Σμαγκούλοφ, Σβετλάνα Χμούροβα, Γιούρι Μπεσσόνοφ, Νικολάι Κομισσάροφ)
• Τον κορυφαίο της ορχήστρας και εξαίρετο σολίστα Γιάννη Μαυρίδη, ο οποίος ακροβάτησε με απόλυτη επιτυχία και βαθιά συναίσθηση του απαιτητικού ρόλου του σε όλα τα μουσικά είδη πού ερμήνευσε.
• Τον Σωτήρη Ντούβα, με του οποίου τους ρυθμούς στα τύμπανα ανέβηκαν οι χτύποι της καρδιάς και η αδρεναλίνη μας σε υψηλά επίπεδα.
• Τον Βιλέν Καραπετιάν, πού έντυσε με το μπάσο του όλη τη συναυλία και άφησε έκπληκτο κοινό και μουσικούς με το συγκινητικό σόλο του στη «Λυρική σουίτα» του Κυριάκου Σφέτσα.
• Τον Δημήτρη Σουκαρά, που, αν και σολίστ κλασσικής κιθάρας και ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς στον χώρο του με διεθνή καριέρα, θυμήθηκε το πιο …ροκ…παρελθόν του και απέδωσε με δυναμισμό τα μέρη του στο Bohemian Rhapsody των Queen.
• Τον Κωνσταντή Σφέτσα, τσελίστα ηθοποιό και πολύπλευρο καλλιτέχνη που με το τσέλο του απέδωσε τον ρόλο του Freddie Mercury φέρνοντας το πνεύμα αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
• Τον Αλέξανδρο Κακαρούμπα, πού εκτός από τη βοήθεια που μας έδωσε παίζοντας με το τσέλο του στην ορχήστρα, προσέφερε την βοήθειά του στους τεχνικούς του Δημοτικού Θεάτρου της Πάτρας ως εξαίρετος ηχολήπτης που είναι, καθώς και το studio του για την ηχογράφηση της πρόβας που μεταδόθηκε από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Τ. από την εκπομπή του Χρίστου Παπαγεωργίου.
• Τους τεχνικούς σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τους ηχολήπτες (ευχαριστώ Brian!), παραγωγούς που συντονίστηκαν άψογα όχι μόνο με τους καλλιτέχνες επί σκηνής. Το Δήμο της Πάτρας για τα θέματα διοργάνωσης της συναυλίας.
Τον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Πάτρας και ιδιαίτερα την πρόεδρο Κατερίνα Γεροπαναγιώτη που με τις ενέργειες έλυσε όποιο πρόβλημα προέκυψε για την πραγματοποίηση των συναυλιών.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα.
Η Πάτρα έχει τη δυναμική να πρωταγωνιστήσει στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Υπάρχει άριστο καλλιτεχνικό υλικό, υπάρχουν άνθρωποι με οράματα στις κατάλληλες διοικητικές θέσεις που με μεράκι αυτοθυσία και ξενύχτι εργάζονται για αυτό. Οι πολίτες της Πάτρας έχουν το επίπεδο αντίληψης της ποιότητας και τη διάθεση να στηρίξουν τις ειλικρινείς προσπάθειες απ’ όπου αυτές και αν προέρχονται. Η συνεργασία και σύμπνοια όλων των δυνάμεων μπορεί λοιπόν τελικά, να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που θα καθιερώσει εκ’ νέου την Πάτρα σαν μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις που συνεισφέρουν στον πολιτισμό της χώρας μας.».