Απλησίαστη η τιμή του κρέατος – Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για έλλειψη γαλακτοκομικών

    Ημερομηνία:

    Το αυξημένο κόστος παραγωγής έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών μονάδων στη χώρα.

    Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κτηνοτρόφος Λευτέρης Αγγέλου, ο οποίος τόνισε πως το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και αβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους.

    «Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλης, οι ζωοτροφές μας έχουν αυξηθεί κατά 100%-150%, η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Συνήθως όλα αυτά μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε όταν γίνονταν οι ανάλογες ενέργειες από τις εταιρείες. Πλέον οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω αύξηση, επομένως έχουν παγώσει οι τιμές»

    Όπως τόνισε ο ίδιος, πέρυσι το μηνιαίο κοστολόγιο ανερχόταν στα 37.000 περίπου, ενώ φέτος οι δαπάνες ανέρχονται στα 46.000 ευρώ.

    «Βγαίνουμε οριακά και γι’ αυτό δεν μπαίνουν νέοι στον κλάδο, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση», δήλωσε.

    Ειδικότερα, η τσιμπημένη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος οφείλεται στο μεγάλο κόστος παραγωγής.

    Όλα τα παραπάνω είναι ασύμφορα για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι προειδοποιούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει έλλειψη στα γαλακτοκομικά.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κιμ Καρντάσιαν: Με εντυπωσιακό ντεκολτέ στους δρόμους της Βενετίας – Δείτε φωτογραφίες

    Να συνδυάσει τη δουλειά με τη διασκέδαση βρήκε την...

    Πλειστηριασμοί: 4+1 βαριά σφυριά αξίας 68,8 εκατ. ευρώ χτυπούν αυτή την εβδομάδα

    Περισσότερους από 1.170 πλειστηριασμούς περιλαμβάνει η λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για αυτή...

    Το φαινόμενο ΛΕΞ ξανά στο ΟΑΚΑ: Μια δεύτερη βραδιά που γράφει ιστορία – Δείτε φωτογραφίες

    Το φαινόμενο ΛΕΞ δεν λέει να κοπάσει. Μετά την...

    Το πικάντικο βίντεο της Ιωάννας Τούνη από τη Μύκονο

    Η Ιωάννα Τούνη βρέθηκε ξανά στο νησί των Ανέμων, τραβώντας όλα...