Απλησίαστη η τιμή του κρέατος – Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για έλλειψη γαλακτοκομικών

    Ημερομηνία:

    Το αυξημένο κόστος παραγωγής έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών μονάδων στη χώρα.

    Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κτηνοτρόφος Λευτέρης Αγγέλου, ο οποίος τόνισε πως το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο και αβάσταχτο για τους κτηνοτρόφους.

    «Έχουν αυξηθεί οι πρώτες ύλης, οι ζωοτροφές μας έχουν αυξηθεί κατά 100%-150%, η ενέργεια έχει αυξηθεί κατά 300%. Συνήθως όλα αυτά μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε όταν γίνονταν οι ανάλογες ενέργειες από τις εταιρείες. Πλέον οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω αύξηση, επομένως έχουν παγώσει οι τιμές»

    Όπως τόνισε ο ίδιος, πέρυσι το μηνιαίο κοστολόγιο ανερχόταν στα 37.000 περίπου, ενώ φέτος οι δαπάνες ανέρχονται στα 46.000 ευρώ.

    «Βγαίνουμε οριακά και γι’ αυτό δεν μπαίνουν νέοι στον κλάδο, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση», δήλωσε.

    Ειδικότερα, η τσιμπημένη τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος οφείλεται στο μεγάλο κόστος παραγωγής.

    Όλα τα παραπάνω είναι ασύμφορα για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι προειδοποιούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει έλλειψη στα γαλακτοκομικά.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αθηνά Μαξίμου για Αιμίλιο Χειλάκη: Είναι ο σύντροφός μου και η συνουσία μου

    Τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη περιέγραψε η Αθηνά Μαξίμου, αποκαλώντας...

    Κίνα: Απόκοσμες εικόνες, «έντυσαν» ολόκληρα βουνά με φωτοβολταϊκά, δείτε βίντεο

    Στις περιοχές μεγάλου υψομέτρου της επαρχίας Γκουιζού στη νοτιοδυτική Κίνα,...

    Πάνω από 300 γυναίκες υπέβαλαν μήνυση κατά της Μπριζίτ Μακρόν – Αιτία η φράση της «βρωμιάρες σκύλες»

    Μήνυση κατά της συζύγου του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υπέβαλαν...

    Επίδομα Παιδιού: Τι φέρνει το 2026 στις οικογένειες με παιδιά

    Χωρίς αλλαγές στα ποσά και τα κριτήρια θα δοθεί...