Η Πελοπόννησος ΕXPO, η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου άνοιξε χθες το απόγευμα τις πύλες της για 6η χρονιά. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο αλλά και την υπόλοιπη χώρα στους παρακάτω τομείς:
@ Τρόφιμα – Ποτά – Αγροδιατροφή
@ Οικιακός & Επαγγελματικός Εξοπλισμός – Δόμηση
@ Ενέργεια – Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας – Τεχνολογία Περιβάλλοντος
@ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Διαφήμιση – Πληροφορική
@ Οικογένεια – Παιδί – Εκπαίδευση – Γυναικεία Ομορφιά
@Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα – Αξεσουάρ
@ Υπηρεσίες Υποστήριξης ΜΜΕ – Βιοτεχνικές Δραστηριότητες
Σκοπός είναι να αποκομίσουν οι εκθέτες τα μέγιστα δυνατά επιχειρηματικά οφέλη μέσω νέων εμπορικών συναντήσεων – επαφών και σύναψης νέων εμπορικών συμφωνιών.
Επιπρόσθετα, οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις παράλληλες γαστρονομικές εκδηλώσεις της έκθεσης να γνωρίσουν τα παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα και να δοκιμάσουν τη γνήσια Αργολική Κουζίνα.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, στηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, τον Δήμο Ναυπλιέων και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Το Επιμελητήριο Αχαίας συμμετέχει αδιάκοπα και στηρίζει κάθε χρόνο την έκθεση. Φέτος φιλοξενεί στο περίπτερό του την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης την Demetra Commercial SMPC- Μάριος Πραπόπουλος εξοπλισμός γεωργίας ακριβείας και ψεκαστικά Drone, τον Καραμελόκοσμο – Ανδρέας Ρηγόπουλος, την Μυσιρλού Σαπουνοπωλείο- Νατάσα Σμυρνιώτη, την Rubik’s Super Food and Coffee.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, σήμερα Πέμπτη 16/11/022 ξεχωρίζει, ώρες 16.00 – 18.00 η παρουσίαση «Εξειδικευμένου Μενού «στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ Κορίνθου και στις 21.00 – 22.00 η παρουσίαση Εξειδικευμένου Μενού στη φιλοσοφία του προγράμματος «Argolis Taste Culture» του Επιμελητηρίου Αργολίδας και της σχολής ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
Αύριο Παρασκευή 18/11/2022 ξεχωρίζουν ώρες 19.00 – 20.00 η εκδήλωση «Βιωσιμότητα – Σπατάλη Τροφίμων» και ζωντανή μαγειρική με τοπικά προϊόντα από τον Executive Chef και Συγγραφέα Αλέξανδρο Παπανδρέου και το Σάββατο 19, ώρες 10.30 – 12.00, το «Πελοποννησιακό Πρωινό» από τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το Chef Τάσο Τόλη.
Το απόγευμα του Σαββάτου ώρα 18.00 θα διεξαχθεί Ημερίδα από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Εμπορικό Σύλλογο Άργους με θέμα: «Η ακρίβεια και πως επηρεάζει το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα και πως μπορεί να ανασχεθεί», από τον Πρόεδρο ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) κ. Γεώργιο Λεχουρίτη.
Η έκθεση αλλά και το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζεται και την Κυριακή 20 του μηνός.