Ά. Γεωργιάδης: Έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου το «εορταστικό καλάθι»

    Ημερομηνία:

    Γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το «εορταστικό καλάθι», εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 2 με 3 εβδομάδες.

    Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ1, το καλάθι θα περιέχει προϊόντα όπως κρέατα και γλυκά, ενώ εξετάζεται αν σε αυτό θα προστεθούν και τα αναψυκτικά.

    Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως επιτυγχάνει συγκράτηση των τιμών και σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι ενδεικτικό της ανάγκης των καταναλωτών να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα, είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.

    Όπως είπε ο υπουργός, μεγάλο μέρος των καταναλωτών ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» και γι’ αυτό τον λόγο οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων θέλοντας να κρατήσουν τους πελάτες τους, αναγκάζονται αντί να αυξήσουν τις τιμές, να τις μειώσουν σε ποσοστό 5 ή 10%. Για ακόμα μια φορά, κάλεσε τους καταναλωτές να ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού», ώστε να πιεστούν περαιτέρω οι τιμές του.

    Σε ό, τι αφορά στην πλατφόρμα e- καταναλωτής όπου αναγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι τιμές των προϊόντων που περιέχονται στο καλάθι από όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, είπε ότι καθημερινά την επισκέπτονται περίπου 350.000 καταναλωτές για να συγκρίνουν τις τιμές μεταξύ των προϊόντων και να αποφασίσουν από ποιο κατάστημα θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανατιμήσεις στα ψάρια: Πού κυμαίνονται οι τιμές στη Βαρβάκειο

    Οι τιμές στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καταγράφουν σημαντικές...

    Ανακάλυψη που ανατρέπει την ιστορία του Χριστιανισμού: Βρέθηκε ασημένιο φυλαχτό αποτελεί την αρχαιότερη χριστιανική επιγραφή

    Μια ανακάλυψη-ορόσημο στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας μπορεί να αλλάξει ριζικά την...

    Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα του γάλλου προέδρου Mακρόν

    Για να κατανοήσει κανείς τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ίσως...

    Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την άφιξη Τραμπ και την απελευθέρωση ομήρων

    Οι πρόεδροι της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και των ΗΠΑ Ντόναλντ...